24Kitchen и Музейко организират работилници за деца

30 септември 2016 | 19:48 Дачев
Деца на възраст от 7 до 12 години ще се учат по забавен начин как да приготвят сами здравословна храна
 
От 1 октомври 2016 г. (събота) кулинарният канал 24KITCHEN, съвместно с детски научен център Музейко, ще организира поредица от десет работилници за деца „Приготвено с 24KITCHEN“, в които те ще се включат активно в приготвянето на бързи, лесни и здравословни рецепти, предоставени от канала. 
 
Работилниците ще се провеждат всяка събота от 12:00 ч. в експерименталната кухня на новооткрития Учебен корпус Музейко. Водещ ще бъде известният кулинарен талант Дарин Стойков

* * * * * * *
 
Работилниците са изключително подходящ формат, в който децата да придобият кулинарни умения чрез активно участие в приготвянето на здравословни и лесни ястия, например да се научат как да си направят сами здравословна закуска за училище.
 
„Мисията на кулинарния канал 24KITCHEN е да възпитава позитивно отношение към качествената, здравословна и свежа храна, както и да вдъхновява хората да я си приготвят сами. Вярваме, че това отношение се създава още от детска възраст и затова се радваме, че имаме възможност да предложим на децата творчески занимания, с които те да усвоят конкретни умения в тази насока“, коментира Красимир Николов, Старши вицепрезидент за Централна и Източна Европа на FOX Networks Group.
 
„Изключително сме щастливи, че в навечерието на първия рожден ден на Музейко и на откриването на Учебен корпус Музейко стартира и партньорството ни с FOX Networks Group. Сътрудничеството ни дава възможност да разнообразим календара на Музейко. Заедно с Дарин Стойков ще готвим здравословно по рецепти на 24KITCHEN. Вярвам, че това е само началото на дългосрочно партньорство, което ще донесе на малките откриватели и техните родители много приятни емоции“, каза Бистра Кирова, Изпълнителен директор на Музейко.
 
* * * * * * *
 
Кулинарните опити на водещия на работилниците Дарин Стойков стават публични през 2011 г., когато той създава свой сайт за готварски експерименти. След участие в телевизионен риалити формат и работа в кухнята на известен и отличен с редица награди ресторант, Дарин решава да създаде свое място. В началото на септември тази година сбъдва мечтата си, като отваря пекарна в центъра на София.
 
Всички деца на възраст между 7 и 12 години, които желаят да се включат в работилниците, могат да го направят с предварително записване на място в Музейко, на тел. 02/9020006 или на и-мейл pr@muzeiko.bg


ИЗБРАНО