Евроспорт през октомври: Бундеслига, футбол, снукър и ски

30 септември 2016 | 10:31 Дачев
Бундеслига
 
Още в първия ден на октомври има сблъсък, който заслужава повишено внимание - Байер – Борусия (Дортмунд). Ден по късно Шалке 04 приема Борусия (Мьонхенгладбах).

„Кралскосините” имат „проблеми на растежа“ под ръководството на новия спортен директор Кристиян Хайдел и треньора Маркус Вайнцирл и все още са далеч от желаното. Разсейването „Шампионска лига“ обаче не влияе добре на Гладбах, а мачът в Гелзенкирхен е само четири дни след сблъсъка с Барселона, което би трябвало да даде предимство на Шалке 04.

На 22-и октомври от 19:30 ч. ще се излъчи пряко и двубоят Байерн – Борусия М.
 
Последният уикенд на октомври ще мине под знака на един мач – Майката на всички дербита в Бундеслигата. На 29-и Борусия Дортмунд среща Шалке 04. Дербито на Рур фокусира погледите не само на всички в Германия, но и на целия свят, като предишният двубой бе гледан на живо в над 200 страни.
 
Футбол
 
Под мотото „Футболът преодолява бариерите” Йордания ще приеме петото издание на Световното първенство за девойки до 17 г. Най-младата надпревара в семейството на ФИФА ще се проведе от 30-и септември до 21-и октомври в Ирбид, Зарка и столицата Аман.

Вечният фаворит Германия открива надпреварата в последния ден на септември. Бундестимът все още няма дори финал, а от най-доброто му класиране (бронз през 2008 г.) измина доста време. Европейските вицешампионки са в група „В”, а пречки към продължаването им напред ще са Венецуела, Камерун и Канада. 
 
Шампионките от 2014 г. Япония са в група „D” с Гана, Парагвай и САЩ. Домакинът Йордания оглавява група „А” в компанията на Мексико, Нова Зеландия и Испания, а в „желязната” група „С” са Нигерия, Бразилия, Англия и КНДР.
 
Първите два отбора в крайното класиране продължават във фазата на директните елиминации, а Евроспорт 1 и Евроспорт 2 ще излъчат 17 мача от шампионата.
 
Снукър
 
Октомври предлага три ранкинг турнира от календара на световния тур. Поредицата започва в Букурещ с първото издание на „Европа Мастърс”, което предстои от 3-и до 9-и октомври.

Без ден почивка турът се мести от 10-и до 16-и октомври в Манчестър. „Евент сити” е домакин на Откритото първенство на Англия. Освен премията за шампиона, има и допълнителен бонус: турнирът е първа спирка от Британския шлем и ако спечели и четирите турнира в него, ще прибере умопомрачителните 1 000 000 паунда!

Месецът завършва на китайска земя с „Интернешънъл”.
 
Ски алпийски дисциплини
 
Снегът се завръща по Евроспорт! По традиция началото на сезона започва с гигантски слалом на глетчера Зьолден в първия старт в Световната купа по ски алпийски дисциплини, където Австрия се надява на нов триумф в Йоцтал.
 
След като през 2015-а чужденките обраха местата, на подиума във Вундертима очакват с нетърпение появата на омъжилата се наскоро Ана Фенингер. Вече с новата фамилия Файт олимпийската вицешампионка се завръща след година отсъствие, готова за подвизи в предолимпийския сезон.
 
При мъжете преди 12 месеца Тед Лигъти разочарова домакините, изпреварвайки местния любимец Марсел Хиршер. Но австриецът имаше последната дума и грабна както купата в дисциплината, така и големият кристален глобус.
 
Стартовете в Зьолден са на 22-и и 23-и октомври, пряко по Евроспорт 1.


ИЗБРАНО