Графичният дизайнер Светлин Балездров в ”Отблизо с Мира”

30 септември 2016 | 10:26 Дачев
Този уикенд гост в предаването „Отблизо с Мира“ по БНТ1 ще бъде създателят на нов шрифт на кирилица Светлин Балездров. Графичният дизайнер, който преди няколко години внесе радикална промяна във визията на созополските Празници на изкуствата с нов плакат на „Аполония“, не спира да развива таланта си. Създаденият от него шрифт се разпространява безплатно в интернет и е анонсиран като първи от поредица.

"Отблизо с Мира“ е в събота и неделя от 11:00 часа.
 
За любовта като орисница и за въпросите, които никога не бива да бъдат задавани, Мира Добрева ще разговаря с параолимпиеца Михаил Христов и журналистката Ангелина Ангелова. Зрителите ще видят трикратния световен шампион на скок дължина за хора с увреждания и неговата половинка в едно откровено и вдъхновяващо „Интервю в парка“.
 
В събота камерата на предаването ще покаже един по-специален спортен празник под наслов „Не всички хора сме зависими, но всички зависими са хора“. „Червенокосата“ Боряна Граматикова посети третото издание на футболния турнир „3:0 за хората“, в който взеха участие хора от различни програми за лечение и рехабилитация на наркомании и алкохолизъм, както и доброволци в подкрепа на зависимите.
 
За адреналина като начин на живот, Мира Добрева ще разговаря с двукратния европейски шампион по дрифт Александър Язов-Матрицата. Откъде идва странният му псевдоним и какво е общото между компютрите, автомобилния дизайн и високите скорости – зрителите ще научат в събота.
 
Гост в неделя ще бъде Яна Петрова от „КоКитчън“, която ще покаже своето споделено място за готвене – обетованата зема на добрата храна.

В ранните часове на последния ден от седмицата студиото на предаването ще се изпълни с хоровата музика и мелодиите на хор „Христина Морфова“. Женският хор, който носи името на „българския славей“, отбелязва 80-тата годишнина от създаването си.
 
Тема на рубриката „Да ти кажа честно“ ще бъде уличното изкуство - ще го вазприемем ли някога за истинско? А в „Дневникът на Червенокосата“ зрителите ще видят най-нелепите реклами за отслабване от миналото.


ИЗБРАНО