Журито на The Voice UK - с Дженифър Хъдсън

30 септември 2016 | 09:33 Дачев
Американската певица и актриса Дженифър Хъдсън, носителка на "Грами" от 2009 г. за най-добър R&B албум и на "Оскар" за поддържаща роля в музикалната драма "Мечтателки" (2006), ще бъде съдия-ментор ("coach") в английската версия на музикалното състезание „Гласът“ (“The Voice”).
Българската версия на шоуто е "Гласът на България", която издържа три сезона - за последно през есента на 2014 г. по bTV.

Ролята в "Мечтателки" бе и актьорски дебют за Хъдсън, след който тя получи роли във филми като "Сексът и градът", "Тримата тъпаци", озвучаване в предстоящия "Ела, изпей!" и др., както и в телевизионни сериали ("Империя") и филми. Миналата година тя стъпи за първи път и на Бродуей през ноември, в мюзикъла „Цвят лилав“ ("The Color Purple"), режисиран от шотландеца Джон Дойл.

Звездата на Хъдсън изгря, след като през пролетта на 2004 г. участва в „American Idol“ сезон 3 (български еквивалент - "Music Idol" по bTV в три сезона, 2007 - 2009 г.). 22-годишната тогава певица бе елиминирана на четвъртфинала, но участва в лятното турне на шоуто, продължи с турнета следващите две години и записа албум, който беше продаден в 1.1 милиона копия.

Освен нея, съдии в “The Voice UK” ще бъдат и евъргрийн легендата Том Джоунс, фронтменът на "Буш" Гевин Росдейл и Уилайем (Уилям Адамс - will.i.am) от американската група "The Black Eyed Peas". 50-годишният Уилайем, който бе съдия и в австралийската версия на шоуто, е единственият сред съдиите, участвал във всички пет досегашни сезона на британския вариант на холандския формат. Том Джоунс е участвал в 4 сезона.

* * * * * * *

Първите пет сезона вървяха по BBC One, а шестият отива при конкурентите им от ITV и ще бъде проведен през първата половина на 2017 г. ITV планират още два сезона за 2018 и 2019 г. Шоуто се продуцира от британската къща "Wall to Wall" и от холандската "Talpa Productions", а победителят получава £100,000 и звукозаписен договор с "Universal".


ИЗБРАНО