Христо Кидиков на 70: юбилеен концерт по БНТ2 в неделя

29 септември 2016 | 15:36 Дачев
На 2 октомври от 20:50 часа БНТ2 ще излъчи концерта на Христо Кидиков, с който популярният певец отбеляза своята 70-та годишнина и 45 години творческа дейност
 
Концертът „Поклон за Пловдив“ е заснет в Античния театър на 13.09.2016 г. и в него участват известни български изпълнители, с които Кидиков е работил през годините - Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Орлин Горанов, Росица Кирилова, Мими Иванова и Тони Димитрова.
 
В навечерието на юбилея си, известният изпълнител беше удостоен със званието “Почетен гражданин на Пловдив” за значимия му принос за българската култура.
 
С концерта в родния Пловдив изпълнителят започна турне в големите градове на страната. Спектакълът включва най-доброто от десетките хитове на Христо Кидиков през годините и много нови песни. Своята годишнина той посреща с нов албум и книга, която бе премиерно представена в Пловдив.

* * * * * * *
 
Христо Кидиков е роден на 16 октомври 1946 г. Възпитаник е на музикалното училище в Пловдив, а през 1969 година постъпва в естрадния отдел на Българската държавна консерватория (Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“) в класа на Ирина Чмихова.


ИЗБРАНО