„Спри и се запали“ сезон 3 по AMC

29 септември 2016 | 10:52 Дачев
Приветстваната от критиката драма напуска Тексас, за да влезе в отбора на големите играчи от Силиконовата долина
 
AMC обявяви, че сериалът „Спри и се запали“ ще се завърне с трети сезон, чиято ексклузивна премиера ще се състои на 10 октомври (понеделник) в 23:00 часа.
 
Поредицата отразява периода на възход в развитието на индустрията на персоналните компютри през 80-те години на миналия век, фокусирайки се върху четирима главни герои, които се борят да правят иновации в условията на бързо развиващите се технологии.
В третия сезон, чието действие започва през март 1986 година, технологичната компания „Мютини“ напуска Тексас, за да влезе в отбора на големите играчи от Силиконовата долина. Основателите Камерън Хауи (Макензи Дейвис) и Дона Кларк (Кери Бише) търсят идея, която да даде възможност на „Мютини“ да си създаде име на сериозен участник в бранша, но новите сътрудници поставят на изпитание тяхното партньорство.
 
Гордън Кларк (Скут Макниъри) се бори да намери място в „Мютини“ – компанията на неговата съпруга, докато Джо Макмилън (Лий Пейс) изгражда империята си, преоткривайки себе си със смел ход, който шокира Долината и го връща отново сред бившите му съдружници. 
 
Освен Пейс, Макниъри, Бише, Дейвид и Тоби Хъс в ролята на Джон Бозуърт, в третия сезон ще видим Анабет Гиш (в ролята на Дайан Гулд – опитна и дръзка предприемачка от Силиконовата долина) и Маниш Дайал (в ролята на Райън Рей – талантлив и амбициозен програмист).
 
“След приема на критиката на последния сезон вярваме, че сезон трети е готов да издигне нашия филм на по-високо равнище. Независимо от силно застъпената линия, посветена на развиващите се технологии, която ще продължи да бъде двигател на следващите десет епизода, основният разказ продължава да бъде фокусиран върху емоционалното и психологическо пътуване на Джо, Камерън, Гордън, Дона и Бозуърт” - заявиха изпълнителните продуценти Кристофър Кантуел и Кристофър С. Роджърс.
 
“Докато сезон първи показваше разискванията в компанията, а сезон втори – началото на дейността й, сезон трети е посветен на рисковете, на които е изложена една обещаваща млада компания, която се бори да се нареди сред победителите, чиито имена все още определят конкурентния облик на Силиконовата долина. Ако някога „Мютини“ беше незначителна група от млади програмисти с безгранични възможности, сега компанията е в своята юношеска възраст и се бори да навлезе в зрелостта на нова територия, където няма никакви гаранции за бъдещето си.” 
 
* * * * * * *
 
По време на двата предходни сезона „Спри и се запали“ получи купища положителни отзиви. The Hollywood Reporter похвали сериала за неговия “отличен сценарий, впечатляваща актьорска игра и забележителен кинематографичен визуален стил”, а US Magazine го нарече "удивително оптимистична технологична драма". The New Yorker го приветства за това, че “ефективно се е справил с това, което върши най-добре, а именно да играе ролята на платформа за един вдъхновяващ забравен исторически период”, а RogerEbert.com заключи, че той е “една от най-добрите програми, правени някога, отразяваща човешките слабости, които определят пътя ни в кариерата и живота, сред които сляпата конкурентост, осакатяващата несигурност и съкрушителното съмнение”.
 


ИЗБРАНО