Invest/Or вече с Радина Колева и Велко Каменов

26 септември 2016 | 14:27 Дачев
От идната неделя, изявените анализатори на "Bloomberg TV Bulgaria" Радина Колева и Велко Каменов стават водещи на обзорното предаване Invest/Or, което се излъчва всяка неделя от 20 часа в ефира на бизнес телевизията.
Двамата заменят Димитър Вучев, който от юли месец пое ежедневното информационно-коментарно предаване "Investbook".
 
Новите двама водещи ще се редуват на седмичен принцип, като ще коментират със своите събеседници най-важните и актуални икономически и финансови теми, които движат пазарите. 
 
Запазена марка на Invest/Or е рубриката „Актив на седмицата“, която акцентира върху актив (акции, облигации, представяне на даден сектор, пазар и др.), отчел интересно движение през предходните седем дни. Експерти коментират основните теми в Invest/Or и правят кратък преглед на важните новини от предстоящата седмица.
 
* * * * * * *
 
Радина Колева е международен редактор в уеб сайта Investor.bg, като от есента на 2015 г. с интерес следи политиката на централните банки, валутните пазари, пазарите на суровини и ключови макроикономически данни. Тя е редовен коментатор на международните новини, политиката на централните банки и пазарите в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.
 
Завършила е „Журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“, а кариерата ѝ започва във вестник „Капитал“, където се занимава основно с трудовия пазар в България, след това и с международните новини в Дневник и „Капитал Дейли“. Стипендиант е на германския Бундестаг, специализирала е в германския икономически седмичник Wirtschaftswoche и всекидневника TAZ. Живо се интересува от политиката и икономиката в Германия.
 
Велко Каменов има подчертан интерес към поведенческата икономика и финанси, паричната теория и парична политика, финансовите кризи. 
 
Учи международни икономически отношения с модул "Международни финанси" в УНСС. През 2014 година става част от екипа на Bulgaria ON AIR като преводач и редактор. Зрителите на Bloomberg TV Bulgaria го познават добре като пазарен анализатор и водещ от старта на медията през октомври 2015 г.


ИЗБРАНО