Крум Савов: бих се с всички сили

26 септември 2016 | 11:27 Дачев
Спортният журналист е първия известен участник, изгубил дуел във втори сезон на "Фермата"
 
Днес, спортният журналист бе гост в „Тази сутрин”, където разкри част от причините да отпадне в дуела и какво го е променило след престоя му във „Фермата”.

В „Преди обед” пък той гостува със семейството си. Децата и съпругата му разказаха какво е било усещането им да гледат Крум по телевизията и какво смятат за участието му в шоуто.
 
Какво още разказаха Крум и неговото семейство можете да видите тук (6:50 мин.)
 
* * * * * * *
 
Вчера вечерта Крум Савов изгуби 3 от битките в първия дуел с 20 години по-младия участник Николай. Финалният резултат от всички битки бе 8 на 2 в полза на Николай. В игрите Крум бе по-бавен от съперника си, но показа повече знания за българския бит, история и култура, почерпени от Алманаха на „Фермата”. Спортният журналист обясни поражението си с физически проблеми, които са възникнали още преди влизането му в шоуто. “Моята слабост е, че смятах, че въпреки годините си превъзхождам други участници”, призна Крум.
 
Във втория дуел от “Фермата” двамата участници премериха сили в скачането върху въртяща се бъчва, набиране върху платформа и откачане на чинове с прът. Върху чиновете бяха отбелязани годините, в които са живели велики българи и царе. На стена са окачени портрети и дуелистите трябваше да подредят правилно кой цар или известен и прославен българин в какъв период е живял. Всеки си избра помощник, Серафим помогна на Николай, на Крум помогна Тодор. Резултатът бе 1 на 0 в полза на Николай.
Крум обърна резултата  във втората битка, която имаше за цел да покаже знанията на участниците, придобите от престоя им във „Фермата”. Дуелистите отговаряха на въпроси за производство на мляко и млечни продукти, за гонене на насекоми с натурални средства, как са облекчавали кожата си жените след обезкосмяване и други. Резултатът бе обърнат от Николай отново в третата игра по  стреляне с прашки по наредени кофички.  Ники затвърди победата си със следващата игра, в която  дуелистите седят върху дъски и всеки трябва да среже така дъската на опонента си, че противникът му да падне. 
 
“Причината да вляза във “Фермата” бяха децата ми, но днес не успях да ги науча на голямата победа. Благодаря на всички участници за положителното им и интелигентно присъствие.  Извинявам се на тези, които са очаквали да бъда най-могъщият, защото не успях да оправдая доверието им. Искам да знаят, че се бих с всички сили”, разказа Крум след края на дуела. 
 


ИЗБРАНО