”Отблизо с Мира”: баскетбол в инвалидни колички

25 септември 2016 | 07:21 Дачев
„Отблизо с Мира“ - събота и неделя от 11:00 часа по БНТ1
 
Малко след закриването на 15-ите летни параолимпийски игри в Рио де Жанейро, предаването ще покаже вдъхновяващата история на варненския отбор по баскетбол в инвалидни колички. Те не могат да тичат, но спортуват всеки ден, не могат да скачат, но „забиват“ топката с удивителна лекота. Миналата година тимът предизвиква истински фурор на международния турнир в Брашов и след три победи заслужено грабна златото. Само спортен хъс и воля ли се крият зад успехите им и с какви проблеми се сблъскват по пътя на кариера си, зрителите ще научат тази събота. 
 
В рубриката „Виж кой ти водя“ гости ще бъдат новите поп надежди на България – Крис и Велин. Преди дни двамата класически музиканти, обединени от любовта си и към поп музиката, реализираха снимките на видеото към второто си парче озаглавено „Ти имаш друг“. Аранжиментът е на Петър Алексиев и Алекс Нушев. В парчето се включва и световната шампионка по бийтбокс Адриана Николова-Печенката.
 
В рубриката „Отблизо“ популярният актьор от сериала на БНТ „Четвърта власт“ Велизар Бинев, разказва за трудния път в битката с дислексията и споделя мисли за ролите си отвъд Атлантика и в уюта на родната сцена.

А неделният гост в предаването Алекс Сърчаджиева ще върне в спомените ни към една от най-самобитните актриси на българското кино – Пепа Николова, която ни напусна преди десет години.
 
В съботното студио на „Отблизо с Мира“ водещата ще разговаря със създателите на сдружение „Мещра“ – млади архитекти, посветили се на мисията да изучават и съхраняват традициите на старите зидарски занаяти.
 
За мистичната сила на всеки накит и за родовата памет, закодирана в шевиците, Мира Добрева ще разговаря с фотографа Асен Великов. Текстилен инженер по професия, той посвещава свободното си време на фотографията. През последните години в обектива му попадат фoлклopнитe мoтиви, пopтpeти нa бългapи в нocии и зacнeмaнe нa нapoдни oбичaи и pитyaли. 
 
В рубриката „Да ти кажа честно“ зрителите ще имат възможност да надникнат зад кулисите на 68-ото издание на наградите „Еми“, които се връчват на най-добрите телевизионни програми, създадени в Съединените щати през последната година.
 


ИЗБРАНО