Най-високоплатените тв актриси в света

15 септември 2016 | 17:40 Дачев
Звездата на сериала “Модерно семействоСофия Вергара остава за пети пореден път най-високоплатената телевизионна актриса в света. Тя е спечелила 43 милиона долара миналата година, показва класация на сп. "Форбс".
Приходите на актрисата обаче не са изцяло за ролята в комедийния сериал, макар той да я направи една от най-популярните звезди в света, а от рекламни договори.

Кейли Куоко от сериала "Теория за големия взрив" е на второ място в класацията с 24,5 милиона долара приходи. Миналата година тя поделяше първото място със София Вергара, а сега е спечелила почти два пъти по-малко от нея.
Куоко има най-изгодния телевизионен договор - тя получава по 1 милион долара за епизод (от 22 минути - бел.ред.). Това обаче може да се промени догодина, ако наистина предстоящият 10-и сезон на сериала се окаже последен.

Минди Калинг се изкачи от осмо на трето място в класацията с 15 милиона долара приходи до юни тази година.

Четвърто място си поделят Елън Помпео ("Анатомията на Грей") и Маришка Харгитай ("Закон и ред: Специални разследвания") с приходи от по 14,5 милиона долара. След тях са Кери Уошингтън ("Скандал") с 13,5 милиона долара и Стана Катич ("Касъл") с 12 милиона долара.

Боливудската звезда Приянка Чопра попада за първи път в класацията с приходи от 11 милиона долара благодарение на сериала "Куантико". Джулиана Маргулис е девета с 10,5 милиона долара. На десето място е Джули Боуен, отново от "Модерно семейство".

Петнайсетте най-добре платени телевизионни актриси са спечелили общо 208,5 милиона долара от юни 2015 г. до юни 2016 г. - с 43,5 милиона долара повече, отколкото за предишния период.

* * * * * * * *

В киното 10-те най-добре платени актриси в света са спечели колективно 205 милиона долара за 12-те предишни месеца, като начело на класацията, както е известно, е Дженифър Лорънс (46 милиона долара).

Класацията на най-добре платените телевизионни актьори ще бъде обявена от сп. "Форбс" следващата седмица.


ИЗБРАНО