Документален филм за националния по художествена гимнастика

13 септември 2016 | 17:27 Дачев
Емоционалният филмов разказ „Като една“ ще бъде излъчен утре 
 
Новият сезон на рубриката за актуална документалистика „В кадър“ ще започне с историята на един от най-успешните български национални отбори по художествена гимнастика. Емоционалният филмов разказ на журналистката Боряна Тончева – „Като една“ - ще бъде представен на 14 септември 2016 г. от 22:25 до 23:00 часа по БНТ1
 
Документалният филм събира 8 години от живота на гимнастичките от ансамбъла и техните треньори в 32 телевизионни минути, белязани със спортни върхове и поражения, много сълзи от радост и разочарования. 
 
Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова, Любомира Казанова, Илиана Раева и Ина Ананиева сами водят зрителите през трудностите и незабравимите моменти. От дистанцията на времето, тяхната гледна точка е любопитен прочит на драматичния и наситен с полярни емоции път. 
 
Филмът съдържа уникални и неизлъчвани кадри от фонда на БНТ.  Те преминават през знаковите събития на този изключителен отбор -  от първите стъпки, през световните титли от Монпелие 2011 и Измир 2014, разочарованието на олимпийските игри в Лондон 2012 и триумфа на игрите в Рио де Жанейро през лятото на 2016 г. 
 
Героините на филма разказват за мечтите си, битките със себе си, килограмите, контузиите, негативните коментари. Връщат се и към най-кошмарния период – инцидента с Цветелина Стоянова. Финалът на „Като една“ е посветен на опияняващите емоции от спечеления след толкова изпитания бронзов олимпийски медал.
 
Оператори на документалната лента са Николай Балкански и Росен Петрински, монтажист – Цветослав Юруков, а режисьор – Христина Драганова. Продуцент на филма е Петя Тетевенска. 


ИЗБРАНО