Калин Терзийски е шестата популярна личност във ”Фермата”

29 август 2016 | 12:30 Дачев
В шоуто писателят ще живее със своята доскорошна муза Елен Колева
 
Калин Терзийски е шестата популярна личност, която ще се завърне към корените си и за първи път ще живее в близост до земята в истинска ферма. Писателят ще замени литературното поприще с това на фермер и заедно с актрисата Елен Колева, спортния журналист Крум Савов, рапъра DEE и моделите Ася Капчикова и Гери Дончева ще стане част от историята на втория сезон на “Фермата”.

Днешната информация на bTV де факто опроверга информацията на в-к "Стандарт" от месец юни за участието във формата на Гълъбин Боевски.

За да докаже на себе си и семейството си, че е достоен мъж, Калин Терзийски ще се върне към детството и казармените си години, когато селскостопанската работа е била част от живота му. 
 
Калин Терзийски разказва:
“Живял съм на село всяко лято. И въпреки че дядо ми и баба ми бяха от селската интелигенция – дядо ми беше директор на училището, баба - учителка, – те отглеждаха кокошки, в съседния двор техни племенници отглеждаха няколко крави и петдесетина овце (там се пробвах да доя, но едва ли помня наученото), а дядо ми беше луд по овощарство и отглеждаше еднокилограмови домати „биволско сърце“ и ягоди. Копаех с дядо всеки ден. 
 
След детството две години бях на границата, а там дори и село нямаше. Само автомати, гори и планини. Имахме си едно стадо агнета – пасяхме ги, колехме ги и ги ядяхме. А аз бях заместник на готвача и три дни от седмицата готвех зa 30 души”.
 
Дали се притеснява от конкуренцията в лицето на по-младите участници? Писателят коментира така:
“Аз, сравнен с дечурлигата, израснали сред айфони и компютърни игри, съм нещо като Робинзон Крузо сред деца от детската градина.”

Целия разговор с Калин Терзийски може да видите в интервю за предаването "Тази сутрин" тук (4:34 мин.).
 
“Фермата” започва по bTV на 11 септември, неделя.
 
* * * * * * *
 
Калин Терзийски
 
Роден е на 22 март 1970 г. в София, където е и израснал. Завършил е Националната природо-математическа гимназия (НПМГ) в София. По това време пише първите си стихотворения. През 1990 г. записва медицина във Висшия медицински институт – София и специализира психиатрия. По това време работи и като дърводелец, анкетьор, санитар и медицинска сестра. В първите четири години след завършването си работи като психиатър във болница „Свети Иван Рилски“ в кв. Курило.
 
Успоредно с това започва да пише за вестници и за списанията „SAX“, „Егоист“, „Клуб М“, „Ева“, „Едно“, „Night life“. През 2000 г. напуска работата си на лекар и се отдава изцяло на писането. Работи като сценарист в телевизии и радиа. От 1996-а до 2010-а работи като сценарист в предаванията: „Квартал“, „Лица“, „Каналето“ (БНТ), „Досиетата Хъ“ (Дарик радио), „Шаш“, „Пълна лудница“. През 2006 г. заедно с Мартин Карбовски и Ангел Константинов създава литературния клуб „Литература * Диктатура“. В него членува и брат му, писателят Светослав Терзийски.
 
През март 2010 г. учредява, заедно с група водещи сценаристи, Сдружение на българските телевизионни сценаристи (СБТС). Учредител е и на Асоциация на писателите в България.
 
Автор е на стихосбирките „Сол“, „Нови стихове съвсем в началото“, „За ползата от позите“ и романите „Алкохол“, „Лудост“, „Войник“, „Любовта на 45-годишния мъж“. Носител е на наградите „Най-първа награда“ за проза от националния конкурс за хумор, награда за литература на Европейския съюз. Наградата е за „изгряващ“ автор „с не повече от 4 издадени белетристични книги“, като се връчва всяка година на 12 писатели, определяни от национални журита. Номиниран е четири пъти за наградата „Хеликон“ за сборниците си с разкази „Има ли кой да ви обича“, „Любовта на 35-годишната жена“ и за романите „Алкохол“ и „Лудост“.
 


ИЗБРАНО