Гери Дончева става част от звездния отбор на “Фермата“

25 август 2016 | 10:49 Дачев
Жената с много лица - топ модел, телевизионна водеща, хип-хоп изпълнител, актриса и автор на детски книги, ще влезе в ново амплоа от 11 септември по bTV
 
Една от най-многоликите звезди на родния шоубизнес се присъединява към Елен Колева, Ася Капчикова, DEE и Крум Савов, за да стане част от най-голямото риалити приключение тази есен. Гери Дончева има многогодишен опит на малкия екран, но “Фермата” е първото риалити шоу, в което се съгласява да се включи като участник (след кулинарното приключение "Черешката на тортата" сезон 6 по Нова ТВ през февруари 2016 г. - бел.ред.).
 
“Много съм жизнена, имам приключенски дух и вярвам, че "Фермата" ще е приключение в позитивния смисъл на думата. Ще бъде и предизвикателство към мен, като се има предвид състезателния характер на предаването, а това, че като дете съм прекарвала летните ваканции на село прави участието ми в шоуто още по-желано. Вярвам, че ще си изкарам незабравимо”, коментира участието си Гери.
 
Макар да е едно от най-търсените лица на модните подиуми у нас и в чужбина, Гери вярва, че суетата, която е част от професията й, няма да й липсва във Фермата. “Притесняват ме само ниските температури, защото знам, че животът на село е лишен от някои удобства, но ще се справя и с това”, признава "Мис Глобал 2015".
 
* * * * * * * *
 
За Гери Дончева:
 
Родена е през април 1985 г. в град Плевен, където завършва Математическа гимназия „Гео Милев”. През 2009-а завършва магистратура в УНСС, специалност „Икономика на туризма”. Има магистърска степен и по специалност „Предучилищна педагогика” от СУ „Св. Климент Охридски”.

Литература:
Практиката й в областта на педагогиката я среща с много деца, които вдъхновяват Гери Дончева да започне да пише детски книги. Втората си авторска книга - "Приказни истории - телефон" авторката представя пред българската общност в Америка, където успява да зарадва стотици български деца в седем български училища и в Генералното Консулство на Република България в Ню Йорк. 

Музика:
Гери Дончева се изявява и на музикалната сцена, като зад гърба си вече има пет песни: "Седем дни", "Добре ли е?", "Как го правиш?", "Insatiable love" и "Приказни истории", и продължава да работи над нови музикални проекти.

Мода:
На модния подиум в България Дончева е едно от най-търсените лица, има редица участия в телевизионни реклами и модни ревюта на дизайнери като Жени Живкова, Стоян Радичев, Поля Кинова, Виргиния Здравкова, Веселка Крачунова, София Борисова, брандове като VHK Fashion, Rila Style, Battibaleno, 134, KWIAT, Tina Social Club и други. Участвала е в световни модни форуми като Dubai Fashion Week (2010) и Las Vegas Fashion Week (2015), където Гери получава комплименти за участието си от губернатора на щата Невада - Боб Милър. Зад океана е заснела и реклами за световни фирми като "Plantronics", Simona Pettinato Bridal, клип за Temptations & Synapson и други.
 
Театър:
Гери Дончева е играла в драматичен театър "Иван Радоев" - Плевен (2002-2004) в пиесите "Рикошетът на Морфей" и "Татуирани души".
 
Телевизия:
Гери Дончева е участвала и в българските сериали "Стъклен дом" и "Столичани в повече".
През годините Гери е била част от екипа на предаванията "Комиците" (2007-2009), "Сървайвър - лайф" (2008-2009), "В неделя с Димитър Цонев" (2009), "Станция Нова" (2009-2010). 
 
Гери е носител на редица награди от различни сфери на изява като "Perfect Body of the Year", "Best Body Awards" и "Благотворение" на фондация "Свети Иван Рилски". Тя донесе световна слава на България, като стана четвърта в света на конкурса "Мис Глобал 2015". Посети Камбоджа и Виетнам на благотворителни мисии през май 2016, а през годините е участвала и в благотворителни кампании по света: Филипините, България, Великобритания и САЩ.


ИЗБРАНО