”Фермата” от 11 септември, влиза и Крум Савов

23 август 2016 | 12:13 Дачев
Крум Савов е поредният известен участник, който ще бъде част от втория сезон на „Фермата”. Българското риалити започва на 11 септември от 20.00 часа по bTV. В него ще има 6 известни лица и два пъти повече непопулярни личности.
 
За да сподели емоциите си около участието в шоуто, днес Крум Савов бе гост заедно с водещия Иван Христов в предаването „Тази сутрин”. Целия разговор можете да видите тук.
 
„Крум е в изключителна спортна форма” разказа за зрителите Иван. „Готов съм да засенча много популярни личности, за които се говори в момента” каза с усмивка Крум. „Фермата е предизвикателство – и емоционално, и физически. Трийсетина години от другата страна на барикадата, на камерата, обсъждайки, коментирайки, анализирайки живота като цяло и спорта в частност и определени личности най-вече и поемайки върху себе си негативите да казваш истинита, която в 90% от случаите не е удобна, сега ще се подложа на този експеримент върху мен да се стовари – да бъда обект на анализи и коменатри” – разкрива част от мотивите си Крум.
 
„Крум Савов няма средно поле. Не е сив. Той е крайно харесван или крайно мразен от феновете на спорта. Такива хора ще бъдат част от известните и популярни хора във Фермата” сподели Иван. Водещият изрази уверението си, че на 11 септември, когато стартира “Фермата”, bTV ще взриви рейтингите така, както вчера е щял да се взриви фургона с техниката. Иван разказа как вчера /понеделник/, отивайки към фермата, вижда, че единият фургон пуши. Техниката буквално се запали. Хората от техническия екип на bTV направо направиха чудеса от храброст, за да спасят техниката. Фургонът хем гореше, хем една част от него беше под вода” разказа още водещият.    
 
Иван направи и още едно важно разкритие: шестима от участниците във втория сезон на Фермата са известни личности, но два пъти повече са хората, които не са популярни в публичното пространство. Тези два „лагера” ще живеят заедно на земята - там няма да има популярни и непопулярни, а има хора.

* * * * * * *
 
Крум Савов e един от най-популярните български спортни журналисти и е четвъртият известен участник, който приема предизвикателството на “Фермата” за живот в близост до земята. За да се включи в предизвикателството към духа и тялото, Савов за първи път ще се раздели за по-дълго време с децата си, което вижда и като най-голямо изпитание по отношение на участието си в телевизионното приключение.
 
„За девет години и половина - откакто са родени, не съм се отделял от тях за повече от ден. Дори не мога да си представя тази раздяла. Със сигурност ще ми е много трудно”, споделя Крум и допълва: “Това за мен ще е излизане от стереотипа на битовите предимства, но пък това е начин да покажа на децата си нещо различно – земеделие, животновъдство, фермерство, въобще как земята дава живот. Те не са виждали и чували това. Ето начин да им се случи.”
 
“Фермата” е първото телевизионно риалити, в което журналистът приема да участва. “Смятам, че този формат подхожда на моя манталитет и характер. В него не се търси скандалната страна на човека, което винаги ме е спирало да приемам предложения от други конкурентни формати. Смятам, че това което съм постигнал в живота си, има много общо с живота, който ще ни се наложи да водим във „Фермата“.
 
* * * * * * *

Още за Крум Савов:
 
Роден е на 14 юни 1960 г. в София. Завършил е английска гимназия, а впоследствие “Международни икономически отношения” в УНСС и “Журналистика” в Софийски университет. От дете тренира футбол в ЦСКА. До края на следването си в университета играе в различни втородивизионни отбори и паралелно тренира тенис.
 
Започва работата си като спортен журналист във в-к „Народен спорт".  През 1990 г. печели конкурс за тримесечно обучение във Франция в една от школите на Бернар Тапи. След завръщането му започва работа в БНТ и тогавашната Ефир 2, където остава до 1994 г. След създаването на Нова телевизия е поканен да оглави спортния отдел, на позицията главен редактор в отдел „Спорт“ и водещ на предаването „Спортен свят“. На 8-ми март 2009 г. Крум Савов започва работа, като главен редактор и водещ в Канал 3. Успоредно с това е един от създателите и първи главен редактор на livesport.bg. В периода март 2014 – до март 2016 година е главен редактор “Спорт” в bTV и водещ на “Зона Спорт” по Ринг ТВ.
 
Женен е за Мая Савова от 2004 година. През февруари 2007 година става баща на близнаците Крум младши и Катрин.
 



ИЗБРАНО