Тийзър-трейлър за ”Шерлок” сезон 4: връща ли се Мориарти?

26 юли 2016 | 11:23 Дачев
Феновете на BBC-поредицата "Шерлок" имаха възможността да видят злодея в сезон 4, изигран от Тоби Джоунс, в новия трейлър, разпространен в неделя на фестивала за комиксово изкуство "Комик-Кон" в Сан Диего. Той бе закрит по-късно същия ден.

Вижте видеото.

Макар идентичността му все още да не е официално потвърдена, предполага се, че 48-годишният Джоунс ще се превъплъти в личността на Кълвъртън Смит и че новият сезон през 2017 г. ще интерпретира един от 56-те разказа на Артър Конан Дойл, посветени на Шерлок Холмс - "Детективът на смъртно легло" ("The Adventure of the Dying Detective"), включен в сборника „Преди да падне завесата“ от 1917 г.

Сериалът беше представен в рамките на Комик-Кон от авторите си Стивън Мофат и Марк Гатис, които обещават по-мрачни събития от тези в предишните сезони, но отново подправени с хумор.

Новите кадри намекват и за завръщането на Джим Мориарти (Андрю Скот), който злокобно е поставен още в началото на трейлъра в нещо подобно на видеоклип и който произнася думите "Липсвам ли ти?" ("Miss Me?").

Трейлърът представя и изглеждащия изтощен и разрошен Шерлок (Бенедикт Къмбърбач) заедно с Джон Уотсън (Мартин Фрийман), Моли Хупър (Луиз Брийли) и защитаващия се детектив Грег Лестрейд (Рупърт Грейвс). Има и кратка сцена между мисис Хъдсън (изиграна от вече 79-годишната Уна Стъбс) и брата на Шерлок - Майкрофт (Марк Гатис). "Махни се от дома ми... влечуго такова!", изсъсква му тя... Виждаме и потайната Мери Морстан / г-жа Уотсън (Аманда Абингтън) с пистолет в ръката си!

За съжаление, няма кадри на Шерлок с новото му куче, приличащо по порода на ловджийско, което бе показано в кадри на BBC преди седмица.

Снимките на сезон 4 вече започнаха, а първият епизод от трите нови се очаква да пристигне на тв екраните във Великобритания през 2017 г. Вижте подробности за излъчения вече на 1 януари т.г. пилотен епизод.

В България, предишният сезон 3 бе излъчен през април 2013 г. от БНТ1. Българските зрители имаха възможността да проследят сериала и по други канали, като FOX Crime, AXN, БНТ HD и закритата вече TV7.


ИЗБРАНО