Димитър Вучев е новият водещ на Investbook

25 юли 2016 | 11:18 Дачев
Дориана Ранкова готви ново авторско предаване за бизнес телевизията Bloomberg TV Bulgaria
 
Водещият на борсовите анализи и неделния обзор Invest/Or Димитър Вучев поема ново екранно предизвикателство - той е новият водещ на предаването за инвестиции, макроикономика и бизнес Investbook, което се излъчва всеки делничен ден от 20:00 часа.
 
Темите, върху които ще се фокусира Вучев, са свързани с новините от корпоративния свят, начините за финансиране, инвестиционните планове, законовите промени, които засягат бизнеса и други.
 
В Investbook с редовни пазарни коментари в помощ на управлението на инвестициите ще продължат да се включват водещите на Boom & Bust Владимир Сиркаров и Кузман Илиев. 
 
* * * * * * *
 
Димитър Вучев е сред младите звезди в икономическата журналистика в България. 
Започва кариерата през 2012 г. в сп. „Икономика”, продължава да се развива в Investor.bg, където е зам. главен редактор,  а след това и в телевизия Bulgaria ON AIR и в. “Капитал”. Със старта на Bloomberg TV Bulgaria Вучев става главен редактор на сайта bloombergtv.bg, водещ на Invest/Or и борсов анализатор. 
 
Преди да се заеме сериозно с журналистика, Димитър Вучев трупа опит в икономическите изследвания и анализи на публични политики. Той е член на Българската макроикономическа асоциация. Бакалавър е по "Политическа икономия" от УНСС и магистър по "Финанси" от Висшето училище за застраховане и финанси (ВУЗФ). Академичният му път продължава с изучаване на магистърската програма "Европейски Югоизток" в СУ "Св. Климент Охридски".
 
Димитър Вучев е следващият лектор в летния онлайн курс на Investor.bg по повод 15-тата годишнина от основаването на сайта. Икономиката на ЕС e по-близко до планова, отколкото до пазарна - това е тезата му по темата „Плановата vs пазарната икономика – плюсове и минуси“, която ще бъде записана като видеолекция.
 
Досегашната водеща на Investbook Дориана Ранкова подготвя ново предаване по своя авторска идея, което ще стартира скоро в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.


ИЗБРАНО