Тодор Чапкънов е режисьорът на новата мегапродукция на bTV

24 юли 2016 | 18:38 Дачев
Снимките започнаха на 2500 метра надморска височина
 
В събота, на 22 юли 2016, на 2500 метра надморска височина стартираха снимките на най-новото допълнение в семейството на българските сериали. Началото на мащабния иновативен проект впечатли и един от любимите артисти на България – Орлин Павлов, който засне първите кадри в  медицински хеликоптер и се приземи в голяма столична болница. 
 
„В първата серия, коята започнахме днес, има много екшън, много адреналин, но оттам натък историята става много забавна и съм сигурен, че ще бъде много интересна за всички зрители на bTV”, разкри той. 
 
Режисьорът на продукцията Тодор Чапкънов коментира:
„Започваме първи снимачен ден на много голяма продукция - кино сериал. Снимаме екшън, снимаме комедия, снимаме драма. Имаме уникален актьорски състав от супер звезди, имаме и новоизгряващи. Ще снимаме на най-различни места по света – Аржентина, Испания, Турция, България. Предстои много романтика, много интриги, много обрати, които ще държат всички зрители в изключителна заинтригуваност. Ще бъде фамозно”.
 
Комедийно-драматичният "киносериал" ще се снима с 4 продукционни екипа, на над 500 декара площ и с кинокамери от последно HD поколение. 
 
* * * * * * * *
 
Тодор Чапкънов е роден на 19 юли 1977 г. в София. Израснал е в семейство на артисти: баща му Георги Чапкънов е един от прочутите български скулптори, а майка му Снежа е  фотограф. Завършил е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” с магистърска степен по филмова и телевизионна режисура. По време на следването си режисира няколко късометражни и документални филма, както и няколко шоу програми за две от националните телевизии.
 
От 2001 година започва работа в американската филмова компания „UFO International“, за която е режисирал заглавия като „Медна глава” („Copperhead“) и „Нация от вампири” (“Vampyre Nation”). Снимал е телевизионния филм „Thor: Hammer of the Gods” за NBC Universal Television, телевизионните филми „Monsterwolf” и „Miami Magma“, кактго и кино филма „Weather Wars“ за Active Entertainment, сериала „Столичани в повече”, музикални клипове, телевизионни предавания и много други.


ИЗБРАНО