УЕФА Евро 2016 на крачка от развръзката: схема на излъчване

29 юни 2016 | 15:21 Дачев
Остават десетина дни до големия финал

След кратка пауза, Европейското първенство продължава утре с четвъртфиналния двубой Полша - Португалия. На 1 юли Уелс и Белгия ще спорят за място сред най-добрите четири тима на Стария континент, а на 2 юли Германия ще се изправи срещу Италия. Последният мач от четвъртфиналите е между домакините Франция и изненадата на първенството – Исландия.
 
На 1 юли Уелс ще се опита да стигне за първи път във футболната си история до полуфинал на голямо първенство. Подобно постижение ще гони и отборът на Белгия, който никога не е бил сред последните четири тима на европейски шампионат. Мачът Уелс – Белгия ще се играе на стадион „Пиер Моро“ в Лил, който е с капацитет 50 186 седящи места. Двата отбора бяха в една квалификационна група за UEFA EURO 2016, като Белгия зае първото място, а Уелс остана само на две точки по-назад, непобеден от „Червените дяволи” в двете срещи, постигайки успех у дома. 
 
Двубоят Франция - Исландия на 3 юли ще е на "Стад дьо Франс", който e петият по големина стадион в Европа с капацитет 81 338 зрители. „Петлите” вече два пъти триумфираха на родна земя в големи първенства – през 1984 на Европейското първенство, а 14 години по-късно и на световното. Сега обаче домакините се изправят пред предизвикателството на вълнуващия състав на Исландия, който продължава да е без загуба, превръщайки се в най-интересното футболно събитие на лятото. 
 
Всички двубои започват в 22:00 ч. българско време.
 
Ето и схемата на излъчване на 1/4-финалите:
 
30 юни (четвъртък)
Полша - Португалия (БНТ1 и БНТ HD), пряко от Марсилия
 
1 юли (петък)
Уелс - Белгия (Diema и Diema Sport), пряко от Лил
* Зрителите без абонамент за кабелен оператор могат да гледат безплатно в ефир запис на мача Уелс - Белгия на 1 срещу 2 юли през нощта, в 01:20 ч. по БНТ1 или по БНТ HD.
 
2 юли (събота)
Германия - Италия (БНТ1 и БНТ HD), пряко от Бордо
 
3 юли (неделя)
Франция - Исландия (Нова ТВ, Diema Sport), пряко от Сен Дени
 
* * * * * * *
 
Схема на излъчване на 1/2-финалите (и двата двубоя започват в 22:00 ч.):
 
6 юли (сряда)
Полша/Португалия - Уелс/Белгия
БНТ1 и БНТ HD, пряко от Лион
 
7 юли (четвъртък)
Германия/Италия - Франция/Исландия
Нова ТВ и Diema Sport, пряко от Марсилия
 
* * * * * * *
 
Финал - 10 юли (неделя), 22:00 ч., пряко от Сен Дени:
 
Победителя от 1/2-финала в Лион срещу победителя от 1/2-финала в Марсилия
БНТ1, БНТ HD, Нова ТВ и Diema Sport 


ИЗБРАНО