Над 3 000 гледаха Game of Thrones на открито в мола

28 юни 2016 | 14:54 Дачев
Над три хиляди души споделиха изживяването от финала на шести сезон на Game of Thrones на открита прожекция в амфитеатъра на Sofia Ring Mall в понеделник вечерта. Както и миналата година, желаещите да гледат един от най-епичните епизоди досега бяха повече, отколкото можеше да събере пространството.
 
Саундракът на родения в Германия композитор от ирански произход Рамин Джавади - „Light of the Seven”, който смесва чело, пиано и орган, - се разнесе в полите на Витоша, а неочакваните обрати бяха поднесени на 12-метров екран. Макар и правен като телевизионен сериал, Game of Thrones доказва, че е една от най-добрите продукции, които трябва да бъдат усетени и като кино-изживяване.
 
Публиката съпроводи наситените емоционални моменти с бурни ръкопляскания, а сред зрителите бяха изпълнителят Орлин Павлов, както и музикантите от обещаващата група JEREMY?, които наскоро приключиха участието си като подгряваща група в европейското турне на Queen. Както обикновено, “Железният трон от Червената крепост" предизвика дълги опашки от желаещи да се снимат на него. Реквизитът от сериала беше само за няколко дни в България и директно отпътува оттук към Унгария. Търговският център пък показа, че освен предпочитана дестинация за шопинг е и прекрасно място за забавление, развлечение и пълноценно прекарване на свободното време на цялото семейство.
 
Неповторимата гледка към планината беше чудесна алюзия за неповторимите пейзажи от снимачната площадка на Game of Thrones.
 
* * * * * * *
 
От дебюта си през 2011-та година Game of Thrones на HBO се превърна в тотален световен феномен, както и в най-популярния телевизионен сериал на всички времена.  Той е базиран на фентъзи поредицата на Джордж Р.Р. Мартин „Песен за огън и лед“, пълна с политически и сексуални интриги сред 7 благороднически фамилии, които се борят за контрол върху митичната земя на Вестерос. Епичната телевизионна поредица, чиито сюжетни линии са богати на обрати, свързани с предателство и благородство, семейни драми, любов, смърт, чест и достойнство, успя да завладее зрителите по цял свят.


ИЗБРАНО