Сериал по ”Пикник край пътя” на братя Стругацки

28 юни 2016 | 11:54 Дачев
Английският актьор Матю Гуд (на снимката), когото познаваме от „Пазителите“ и от сериали като "Добрата съпруга" и "Имението Даунтън", ще изиграе главната роля в тв екранизацията по романа на братя Стругацки „Пикник край пътя("Пикник на обочине") от 1972 г. През 1979 г. Андрей Тарковски първи го екранизира чрез знаменития си филм „Сталкер“. 
 
Сценарият на новия прочит, който ще е сериал, е дело на Джак Паглън ("Превъзходство"). За пилотния епизод на "Roadside Picnic" на тв канала WGN America е нает американският режисьор Алън Тейлър ("Game of Thrones", "Терминатор: Генисис", "Тор: Светът на мрака").
 
Култова творба от световноизвестния тандем братя Стругацки, „Пикник край пътя” е утвърдена класика в жанра на социалната фантастика. Мощна, разтърсваща творба с апокалиптична сила и дълбок философски заряд, тази изключително увлекателна повест ечи като тревожна камбана на съвестта и свободата, срещу духовното робство и тоталитарното насилие над човешкия дух – насилие, към което са склонни всички общества.


ИЗБРАНО