Финален сезон на емблематичните „Ловци на митове”

27 юни 2016 | 15:16 Дачев
От 2-ри юли, събота, 17 ч., зрителите ще видят по Discovery Channel  последните вълнуващи експерименти на Адам Савидж и Джейми Хайнеман
 
Двамата експерти по специални ефекти се завръщат и ще подложат на тест всеизвестни митове и градски легенди, като използва съвременната наука, за да разграничи фактите от митовете.
 
В последния сезон на поредицата, дуото прави нещо запомнящо се – сбогуват се с любимото си занимание с две експлозивни истории. Discovery Channel ще излъчи тези и още от последните експерименти на „Ловци на митове” всяка събота следобед.
 
Във финалния сезон на поредицата, водещите предприемат най-големия си експеримент до момента: ще се опитат да смачкат огромен влак чрез вакуум и - тъй като разрушаването на коли е една от най-повтарящите се теми - ще се опитат да унищожат две коли по неопитван досега начин!
 
* * * * * * *
 
В рамките на 14-годишната си история, „Ловци на митове“ са активирали близо 1 000 експлозии. В последния сезон на поредицата Адам Савидж и Джейми Хайнман ще се опитат да направят нещо, което никога не са пробвали досега – да създадат имплозия във вакуум. Водещите отдавна искат да направят този експеримент, но сложната логистиката до момента винаги ги е спирала. 
Историята гласи, че някой решил да почисти резервоара на товарен влак, използвайки пара, докато навън вали проливен дъжд. Инженерите правят грешката да затворят капака, докато е още пълен с гореща пара, и се отправят към дома. Дъждът охлажда резервоара, парата кондензира и се свива. В резултат на разликата в налягането, причинена от масата на влака, стоманата се смачква като кутия сода.
 
„Ловци на митове“ отделят цял епизод на този мит, впускайки се в най-голямата логистична операция в историята на предаването.


ИЗБРАНО