Риалити „Децата на България са супер” от 2 юни

30 май 2016 | 15:24 Дачев
Водещи са Йоанна Драгнева и Драгомир Драганов
 
Телевизионното риалити „Децата на България са супер”, в което ще се избере новият български представител в Детска Евровизия 2016, стартира в ефира на БНТ1 в четвъртък, 2 юни 2016.
 
Пред погледа на хиляди зрители ще застанат 14 индивидуални изпълнители и една вокална формация в оспорвана битка за място в престижния песенен конкурс. В първия кръг от надпреварата те ще се представят с песни само на български език. 
 
Домакини на тазгодишната селекция са Йоанна Драгнева и Драгомир Драганов, които ще бъдат най-близо до новите надежди на България през всички етапи на състезанието. Йоанна Драгнева е певицата, която, заедно с Deep Zone Project, представи страната ни на Евровизия 2008, а миналата година бе водеща на откриващата церемония за Детска Евровизия 2015 в София. Драгомир Драганов е едно от любимите лица на обществената медия и един от най-добрите познавачи на песенния конкурс, тъй като от години е водещ на националните селекции.
 
„Вълнувам се за всяко едно от талантливите деца и според мен всички, прескочили летвата на селекционната комисия, имат качествата да бъдат победители. Очакват ни много емоции. Колкото и крехки да са характерите на прекрасните ни участници, те все пак трябва да осъзнаят, че накрая винаги остава само един. Не завиждам на журито и се надявам на мощна зрителска подкрепа за финала!" - сподели Драгомир Драганов, преди първия ефир на „Децата на България са супер. А Йоанна Драгнева допълни – „Вече се убедихме колко са талантливи децата на България, вярвам че и тази година ще спечелим сърцата на Европа”.
 
Кои от участниците ще продължат напред към полуфинала (8-ми юни) и финала (11-ти юни), ще реши професионално жури, сред които са едни от най-ярките звезди в българския шоубизнес.
 
След първата вечер ще останат само 10 от участниците. А след полуфинала ще отпаднат още 5.
 
Решаваща роля при избора на новия представител на България в Детската Евровизия ще имат зрителите. Въпреки че гласовете на журито и зрителите е с тежест 50/50, при приравняването на точките превес ще има зрителският вот. 
 
На големия финал изпълнителите ще се явят в два кръга. В първия ще представят български песни, а във втория – песен по техен избор. В решаващата вечер на сцената ще излезе певицата, която донесе безпрецедентния успех на България в Евровизия – Поли Генова, за да поздрави лично победителя. 
 
Национална селекция за български представител в Детската Евровизия 2016 - „Децата на България са супер” - от 2 юни, 21:00 часа по БНТ1.
 


ИЗБРАНО