5 се борят за 3 полуфинални места на MasterChef

30 май 2016 | 08:39 Дачев
Тази вечер: предизвикателство по италиански от първия MasterChef – Симеон Червенков
 
В понеделник от 21:30 часа по bTV, кутията ще съдържа кулинарните мечти на най-добрите 5 хоби-готвачи в България. Те ще бъдат предизвикани с размяна да впрегнат всички сили, да се абстрахират от стреса и да сготвят истински шедьовър, защото на полуфинала има само три места.
 
Въображението и обемът на кутиите ще дадат възможност на състезателите да изберат продуктите за своето ястие, но журито ще ги извади от зоната им на комфорт, като премести идеите с една печка напред и с регламента, че още след този етап един ще напусне кухнята завинаги!
 
Калоян, Евгени, Георги, Йоана и Севда ще пречупят концепцията на колегата си, за да защитят мечтите си и да докажат таланта си. Естетика, знания и усет ще се съчетаят в патешко магре, телешко със салца, зеленчукова вариация, сьомга – автопортрет и милфьой с касис и боровинки.
 
Един от тях ще напусне надпреварата на достойното пето място!
 
* * * * * * *
 
В кухнята на MasterChef ще се завърне първият шампион – Симеон Червенков, за да предложи на победителя три кошници с любимите си продукти: телешко и риба тон, цветна паста и свинско с ризото.
 
Семплите и елегантни италиански вкусове ще определят челната тройка в състезанието като лишат хоби-готвачите от стрес-тест. Лазаня „Трикольоре”, талятеле и равиоли със сепия, както и трицветни равиоли ще донесат наслада на строгото и справедливо жури, но и ще изкарат още един от играта!

Победителят на публиката пък ще бъде избран във вторник, 31 май.

*
 * * * * * *

Във вторник, 31 май - полуфинал и определяне на финалистите!
 
Отпаднали от играта, но решени да определят изхода й, Мая, Елизабет и Цвета ще се превърнат в ангели или наказание за претендентите. Задачата за шестима ще се превърне в разчистване на сметки, а ударите под кръста ще направят готвенето за специалните 14 гости в ресторанта още по-гореща. 
 
Чисто приятелство и сбъднати пожелания ще изпъкнат на фона на открит саботаж и ще направят битката за приготвяне на основно ястие зрелищна. А когато в ресторанта влязат специалните гости – екипите на Виктор, Петър и Андре в техните собствени ресторанти, напрежението ще ескалира неимоверно. Умишлени и неволни грешки ще преобърнат плановете, а човещината и професионализма ще проличат в ястията, които тримата хоби-готвачи ще сервират на професионалистите. Победителят в изпитанието ще спечели сигурно място на финала. 
 
Само на крачка от победата двамата, спечелили по-малко от гласовете на готвачите, ще се изправят в титаничен сблъсък със специално разработени за тях рецепти. Усмихнатият метеоролог Емо Чолаков ще хвърли ръкавицата с риба тон, къри сос и ньоки от спанак и омар с биск от скариди и пяна от трюфели. Един час и максимално близкото пресъздаване на ястията ще изпрати единия хоби-готвач на финал, а другия ще лиши завинаги от мечтата за титлата.
 
Епичната битка ще активизира рецепторите, волята, уменията и бързината на състезателите, а журито ще възнагради по-добрия.


ИЗБРАНО