Водещият Златимир Йочев за работата в нюзрума

27 май 2016 | 09:48 Дачев
Този уикенд в предаването „Отблизо с Мира“ по БНТ1 гост ще бъде журналистът Златимир Йочев – водещ на централната емисия новини „По света и у нас“. Той ще разкрие подробности за работата в нюзрума, както и за тръпката от преследването на новината. Пред какви предизвикателства са изправени репортерите и как изглежда света през техните очи, зрителите ще научат от предаването.
 
За погубващата мощ на наркотиците, за болките и пътят към избавлението, ще говори Желяз Турлаков – създател и ръководител на терапевтична общност „Ново начало“. Завършил философия, специализирал в групова анализа в университета „Зигмунд Фройд“ във Виена, асистент по психодрама, Турлаков е бил наркозависим, но вече повече от десетилетие той се посвещава на мисията да помага да други с подобни проблеми.
 
Гост на водещата Мира Добрева в неделя ще бъде шампионът на България по спортно катерене Калин Гърбов. „Спорът“ между Калин и земното притегляне започва през далечната 1988 г., когато той открива страстта си към катеренето. Великотърновският състезател и треньор ще разкаже  за любовта си към височините и за удовлетворението от работата с деца.
 
И още: Кои са войводите на 21 век и защо всяка година стотици четници се събират в паметни исторически градове? 
Зрителите ще видят единствения музей на стъклото в България и неговата многоцветна пещера, а в рубриката „Светът Отблизо“ камерата на предаването ще се фокусира върху Виетнам – страната, в която тарантулите на клечка са деликатес, а прасетата – домашни любимци.
 
В „Дневникът на Червенокосата“ очаквайте най-мистериозните открития в света и най-опасните увеселителни паркове.
 
„Отблизо с Мира“ - тази събота (28-ми май) и неделя (29-ти май)  от 11:00 часа по БНТ1.
 


ИЗБРАНО