Калин, Поли, Геро и Орлин - финалисти

24 май 2016 | 12:29 Дачев
След вчерашния полуфинал на сезон 4 на „Като две капки вода“
 
Калин Врачански, Поли Генова, Герасим Георгиев-Геро и Орлин Павлов завоюваха първите места след тричасовия полуфинал шоуто, който ще ги отведе към решаващата битка на 30 май. Финалистите получиха възможност сами да изберат образите за финала, а четиримата участници с по-нисък резултат ще се представят в два ансамбъла - в дует и в трио.
 
За големия финал, Калин избра песен на Васил Михайлов от незабравимия филм „Капитан Петко войвода“, а Поли се спря на Hello на Адел – песента с над милиард и половина гледания в социалните мрежи. Най-големият комик сред звездните участници – Геро, на свой ред избра песен на колега, но в майстора на клоунадата – покойния руски актьор Юрий Никулин. След оспорвана битка с Преслава за четвъртото място, Орлин Павлов направи своя избор с големия Емил Димитров и песента "Ако си дал" (1979 г.), вярвайки, че именно той ще му донесе победа в шоуто следващия понеделник. 
 
* * * * * * *
 
Оперни арии, метъл и фолклорни изпълнения бяха част от невероятния полуфинал, който изправи неколкократно на крака публиката на шоуто. Един от големите гласове на България – Николай Гяуров, донесе на Орлин Павлов всеобщи адмирации и похвали от журито. „Благодарен съм на Бог, че имаме такава певица в България“, не сдържа радостта си Фънки след представянето на Поли Генова с песента на Уитни Хюстън и Марая Кери – When you believe. За пресъздаването на дуета екипът беше подбрал иновативна триизмерна проекция, която „партнираше“ като предварително записаната от Поли Марая Кери. Така рамо до рамо българската певица и нейното друго аз, предизвикаха фурор в залата и съдийското трио. Калин Врачански беше отличен като „пълно копие на оригинала“, след като успешно представи неконтролируемото поведение на фронтмена на Korn, наред с безброй вокални промени в песента. Със сълзи в очи завърши своето изпълнение Преслава, която за няколко минути се превърна в един от космическите гласове като Валя Балканска. Изпълнителката, която беше на крачка от финалистката четворка, сподели, че фолклорната музика винаги успява да я развълнува, а народното пеене – я кара да се гордее, че е българка. 
 
Хилда Казасян обяви голямата новина, че Геро е пропял именно на полуфинала с Крис Норман и песента Alice. В бога на операта Лучано Павароти и канадския рок идол Браян Адамс се претвориха Жори Низамов и Светльо в шоуто, които бяха лично поканени от Хилда да вземат участие с класически изпълнения по време на нейните джаз концерти. Джулия Бочева се преобрази в соул дивата Ейми Уайнхаус, а Прея разигра истински музикален етюд по време на изпълнение на Арита Франклин. 
 
* * * * * * *
 
Кой от четиримата полифиналисти ще спечели голямата награда, какви изненади ще донесе голямата вечер на преобразяванията и как ще завърши звездният финал, ще разберем идния понеделник по Нова телевизия.
 


ИЗБРАНО