Юън Макгрегър с главна роля в новия сезон на ”Фарго”

24 май 2016 | 11:41 Дачев
45-годишният Юън Макгрегър получи главната роля в предстоящия нов трети сезон на сериала «Фарго» (тв канал FX, в България - по AMC). Всъщност - наведнъж две главни роли: шотландският актьор ще изиграе братята Стаси, които при това не са близнаци!

Вижте видео.
 
Красавецът Емит е крал на паркингите в Минесота, успешен бизнесмен, крупен собственик на недвижими имоти и семеен човек. Счита себе си за въплъщение на американската история на успеха. В същото време Рей, по-малкият от братята, е негова противоположност: оплешивял и с шкембе, това е един неудачник, достигнал върха си още в гимназията, а сега работещ като инспектор по надзора за предсрочно и условно освобождаваните от затвора. За собствените си неуспехи той обвинява брат си...
 
Шоурънърът на «Фарго» Ноа Хоули по-рано бе съобщил, че действието на сезона ще се развива през 2010 година, няколко години след събитията в началния сезон. Сценаристът, режисьор и изпълнителен продуцент бе намекнал за възвръщането на познат персонаж, но засега няма изтичане на информация за името му.
 
Продукцията стартира следващия месец, а новите 10 епизода излизат в ефир през 2017 г. За Макгрегър това ще бъде първата голяма роля в сериала.
 
В момента актьорът е зает на снимачната площадка на «Трейнспотинг 2» под режисурата на Дани Бойл - продължение на оригиналната лента от 1996 г., която бе номинирана за "Оскар" за своя адаптиран сценарий по едноименния роман (1993 г.) на шотландския писател Ървин Уелш. Продължението се снима по романа му "Порно" (2002), в който образите от "Трейнспотинг" навлизат в нишата на порнографията.

В българските салони в момента върви трилърът "Изменник по вкуса ни" с участието на Макгрегър, а през март догодина ще го видим и във фентъзито на Дисни "Красавицата и звярът". През октомври тази година излиза и режисьорският му дебют "American Pastoral" - драма за следвоенна Америка по едноименния роман (1997 г.) на Филип Рот, в която Макгрегър ще се изяви и като актьор заедно с Дакота Фанинг, Дженифър Конъли и Дейвид Стратеърн.


ИЗБРАНО