Цигуларката Лия Петрова отново в ”Анфас”

5 май 2016 | 16:49 Дачев
Преди дни талантливата българска цигуларка Лия Петрова спечели първа награда на авторитетния конкурс за класическа музика "Карл Нилсен” в датския град Одензе.
 
По този радостен повод, ТВ1 ще повтори интервюто с лауреатката, което тя даде преди време (на 19 юни 2015 г.) в предаването за култура „Анфас”.
 
Макар че е много млада, Лия Петрова отдавна успешно се изявява на престижни световни фестивали и сцени, била е солист на Брюкселската и Люксембургската филхармонии, на Камерния оркестър на Лозана, Националния оркестър на Монпелие, филхармониите на Осака и Монте Карло и много други ансамбли. Свирила е с Марта Аргерих, Рено Капюсон, Юрий Башмет и Миша Майски, както и под диригентството на Филип Херевеге. От 2010 г. тя е част от Музикалната капела "Кралица Елизабет" в Белгия, под ръководството на Аугустин Дюмей.
 
На 7 април, събота, от 20.30 ч. в студиото на “Анфас” Лия Петрова ще сподели възгледите си за истинските ценности в живота, за любовта към музиката и вярата в Бога... За неспирната жажда за самоусъвършенстване и магическата връзка между душите на цигулката и на артиста.
 
Екипът на „Анфас” честити престижната първа награда от конкурса "Карл Нилсен” на Лия, както и нейния годеж с талантливия виолист и неин досегашен сценичен партньор Адриен ла Марка!
 
Повторения на „Анфас” с гост Лия Петрова – 8 април, неделя от 10.30ч., 11 април, сряда от 21.00ч., 14 април, събота от 10.00ч.


ИЗБРАНО