Пет часа празничен ефир на сутрешния блок на БНТ

5 май 2016 | 14:36 Дачев
6 май 2016 г., събота, от 07:00 до 12:00 часа, БНТ1
 
Сутрешният блок на БНТ1 „Денят започва” подготвя специално предаване в Деня на храбростта. Водещи на петчасовата програма са Спас Кьосев и Нора Арсова, които ще водят от центъра на събитията на Паметника на Незнайния воин и на площад „Александър Първи”. Те ще направят зрителите съпричастни на  празничния водосвет на бойните знамена и военния парад, с които ще бъде отбелязан празникът на Българската армия. 
 
За първи път екипът на БНТ ще покаже в уникален репортаж и подготовката за Парада на Президента и Върховен главнокомандващ на българската армия Росен Плевнелиев и неговия екип. Репортерите на обществената телевизия ще предават на живо от Летище София, Бургас, Варна и Русе. Техни събеседници ще бъдат командирите на сухопътните войски, военновъздушните и военноморските сили на България.
 
От много и различни точки камерите на БНТ ще проследят най-мащабния военен парад у нас от 2009 година насам, в който се очаква да се включат над 1300 военнослужещите. На живо националната телевизия ще излъчва кадри и от летателните апарати на ВВС, изпълняващи полети по време на празничното събитие.   
 
„Екипът на БНТ  има абмицията да покаже Парада по начин, по който българските зрители не са го видждали досега. Реализацията на специалното предаване е изключително сложно, защото ще комбинираме сигнали от много точки както в София, така и извън столицата. 34 камери ще снимат събитията. Надявам се, че така нашите сънародници наистина ще усетят тържествеността на Шести май” - заяви директорът на Дирекция „Информация” в БНТ Даниел Чипев.
 
Предстоят телевизионни разкази за миналото, настоящето и бъдещето на българската армия, както и срещи с български военни и лекари, участвали в различни мироопазващи мисии. Те ще говорят за гордостта, силата и цената на човешкия живот.
 
* * * * * * *
 
Продуценти на специалното предаване са Албена Колчакова и Надя Обретенова.
 
Режисьор е Мария Христова.


ИЗБРАНО