Трети сезон на „Explore Bulgaria” - старт на снимките

29 април 2016 | 08:16 Дачев
Премиерата на новия сезон ще бъде на 24 май от 21:30 ч. по National Geographic Channel
 
За 3 поредна година се осъществява проектът „Еxplore Bulgaria“, който обединява телевизионния ефир и онлайн платформите на Nat Geo и е разработен специално за българските зрители. 
 
Снимките на телевизионната поредица вече започнаха, а излъчването на премиерния епизод ще бъде на празничната за всички българи дата 24 май от 21:30 ч.
 
Третото издание на проекта отново е реализирано изцяло в България. Експедицията през новия сезон ще бъде основно в Родопите и ще представи най-вече историите на самите изследователи както чрез материалите, събрани от тях, така и чрез ретроспективни интервюта с четиримата, които ще бъдат заснети след приключването на експедицията.
 
* * * * * * *

Красимир Николов, старши вицепрезидент за Централна и Източна Европа на FOX Networks Group:
„Определено сме горди, че трети път ще реализираме изключително качествен проект с изцяло локално съдържание, предназначено за българските зрители. “Explore Bulgaria” отново е покана да преоткрием заедно нашата прекрасна страна и отново дава възможност за изява на българския талант по National Geographic Channel”.
 
Александър Георгиев, началник управление „Банкиране на дребно“ на ОББ, партньор на проекта:
„С радост заставаме зад този уникален проект за трета поредна година. Подкрепяме Explore Bulgaria не само защото чрез него даваме възможност на всички да се докоснат и оценят българската природа и забележителности, но и защото високо оценяваме устойчивите начинания и креативността, а този проект е съчетание именно на тези качества“ - коментира той и пожела на изследователите и зрителите още по-вълнуващо и запомнящо се пътешествие.
 
Мартичка Божилова от продуцентска компания АГИТПРОП:
„Explore Bulgaria успя да се докаже като еталон за качество в българските реалити формати. Щастливи сме, че в трети сезон ще развием и надградим утвърдената марка с нови, вълнуващи елементи на roadmovie, по-лични преживявания и истинска изследователска експедиция".
 
* * * * * * *
 
В третия сезон на проекта познатите лица на „Explore Bulgaria“ – авантюристката Мая Стоилова, олимпиецът Георги Палазов, археологът Надежда Карастоянова и биологът Васил Попов - ще се впуснат в изследователско пътешествие из Югозападна България, за да покажат нови интересни места и истории.
 
В предстоящия сезон на поредицата преходът им повече от всякога ще се превърне в експедиция в търсене на неизследвани места в България. Сред локациите, които ще посетят са село Влахи, Асеновград, платото Белинташ в Родопите, Триград, светилището Харман кая и красивото малко градче Маджарово.
 
Четиримата изследователи ще пътуват с кемпер. Той ще служи като базов лагер, когато те поемат с колелата си по тесните вити пътеки или когато се спускат в пещери. Кемперът ще бъде и мобилна лаборатория, където изследователите ще анализират събраните данни. 
 
Неформалният лидер на групата отново ще бъде Георги Палазов, с Мая и Надежда като партньори в мисията и Васил като човека от лабораторията, който винаги се справя с някакво ново предизвикателство.


ИЗБРАНО