“България търси талант” със семеен концерт навръх Великден

1 май 2016 | 07:30 Дачев
Миро от Каризма и квартет “Ева” са гост изпълнителите в третото шоу на живо
Във вечерта на светлия християнски празник – Великден, най-позитивното шоу в българския телевизионен ефир ще събере пред екраните семейства и приятели за един истински празничен спектакъл.
 
В третия концерт на живо на сцената на “България търси талант” ще се качат някои от най-атрактивните полуфиналисти. 9-мата претенденти ще се борят за зрителския вот, като само 2-ма от тях ще получат място на финал. Eдинствената по рода си в България артистична група, която създава популярния в цял свят “театър на сенките”, ще покаже впечатляващото си изкуство, с което през 2013-та година унгарски артисти покориха английската публика и спечелиха Britain’s Got Talent. С тях за финал ще се съзтезават още четири групи изпълнители в различни изкуства. Това са „Цирк де ла Люлин” - ентусиастите с мисия да възродят цирковото изкуство в България, брас бенд „Виво Монтана” с интересен микс от българска музика и световни поп и джаз хитове, познатите танцьори от сезон 3 на “България търси талант”  - денс училище uMove, както и вокална група „Нова музика” от Горна Оряховица, които ще закрият концерта тази неделя. 
 
Прекрасното семейство Чаушеви, чиято авторска музика с фолклорни и джаз мотиви се превърна в едно от най-оригиналните изпълнения на кастингите, ще се появят на сцената на шоуто с нова авторска композиция. Сред индивидуалните участници ще видим и три момчета, които впечатлиха журито с таланта си. 18-годишният диджей и танцьор Павел Иванов, който получи подкрепата на Ицо Хазарта и култовия му коментар – “Хората с ръце като солети трябва да се подкрепяме”. Един от безспорните певчески таланти на 5-ти сезон на шоуто – 12-годишният Станислав Илиев от Сливен, ще се опита да прескочи високата летва, която си постави с незабравимото изпълнение на една от най-трудните български песни – “Повей, ветре” на Паша Христова. С магически трикове пък ще се изяви 22-годишният илюзионист от София Иван Петров. =
 
Талантът и уменията на кои двама от участниците ще успеят да съберат достатъчно от гласовете на зрителите, за да стигнат до финал, ще стане ясно от 20.00 часа.
 
Докато очакват следващата порция изключителни таланти, зрителите имаха шанс да подкрепят някои от отпадналите в предишните концерти участници и да го превърнат в "Уеб талант” на сезона. На talant.btv.bg бяха качени 7 от отпадналите от миналата неделя изпълнения. Гласуването за тях бе отворено до 24 ч. в петък - сега изпълнителят, събрал най-много гласове, ще бъде обявен за “Уеб талант на седмицата” и ще получи правото да се състезава за  титлата "УЕБ Талант на България". Наградата за победителя е специалната купа "Уеб талант на България", която ще му бъде връчена на големия финал на шоуто на 5 юни. 


ИЗБРАНО