Пряко от Пловдив - традиционен баскетболен мач на звездите

22 март 2016 | 18:27 Дачев
В неделя (27 март) от 15:00 часа БНТ1 ще излъчи пряко от Пловдив традиционния баскетболен мач на звездите '2016
 
В 13-ото издание на инициативата ще вземат участие най-добрите баскетболисти от българското първенство, избрани от почитателите чрез онлайн гласуване. В рамките на спортното шоу ще се проведат и индивидуални състезания в три категории. В конкурса за умения ще участват Франк Търнър (Рилски спортист), Хънтър Уилямс (Черноморец), Брандън Фортънбъри (Балкан), Йордан Минчев (Левски) и Еврик Гари (Берое). В надпреварата за стрелба от тройката ще се включат Пламен Алексиев (Берое), Алекс Симеонов (Левски), Мартин Маринов (Балкан), Александър Груев (Спартак Плевен) и Тони Гуджино (Рилски спортист). 
 
В една от най-атрактивните категории – „хипер забивки“ – зрителите на БНТ ще наблюдават майсторските изпълнения на Тристан Кери (Рилски спортист), Остън Барнс и Николай Николов (Берое), Андрей Иванов (Ямбол) и Георги Илиев (Левски-2, БУБА Баскет).
 
Организаторите на баскетболното шоу са предвидили и специален турнир за знаменитости „3х3“, в който ще се включат футболист №1 на България за 1999 Александър Александров-Кривия, олимпийският вицешампион Йордан Йовчев, капитанът на футболния клуб „Локомотив“ - Пловдив Мартин Камбуров, звездата на другия пловдивски тим „Ботев“ Тодор Неделев и една от най-успешните български волейболистки Антонина Зетова. 
 
Баскетболният турнир по тройки е част от кампанията "Аз обичам баскетбола", чиято цели да привлече към баскетболната игра нова аудитория да привлече вниманието на децата към колективните спортове.
 
Организаторите са предвидили много предизвикателства и награди и за публиката в зала „Колодрума“ в Пловдив.
 
* * * * * * *
 
Мачът на звездите в българското мъжко баскетболно първенство е възстановен през 2004 г. след близо 20-годишно прекъсване. Домакини на атрактивните срещи са били Варна, София, Самоков и Ямбол. През 2012 в българското издание на „Мача на звездите“ участва легендата на световния баскетбол Денис Родман.
 
Спортният екипъна националната телевизия ще направят зрителите съпричастни на баскетболното шоу „Престиж мач на звездите 2016“ в неделя от 15:00 часа по БНТ1.
 


ИЗБРАНО