Футбол: ”А група” от събота по Diema Sport и Diema Sport 2

18 февруари 2016 | 14:03 Дачев
Започва пролетният полусезон на А футболна група, ясни са и полуфиналните двубои за Купата на България
 
Купа на България:
 
Преди броени часове бе изтеглен жребият за полуфиналите на Купата на България. Единият от тях среща Монтана и Литекс, като отборът на Монтана ще бъде домакин в първия мач. Другият полуфинал е Берое – ЦСКА, а тимът от Стара Загора е домакин на „червените” в първата среща. Първите мачове са на 6-7 април, а реваншите – на 20-21 април.
 
Всички двубои ще бъдат излъчвани само по платените кабелни канали "Diema Sport HD" и "Diema Sport 2 HD", а също така и в интернет.
 
"А група"
 
На 20 февруари 2016 г., събота, започва и пролетният полусезон на „А” професионална футболна група с дербито на Пловдив - Ботев и Локомотив ще се изправят един срещу друг в горещ сблъсък от 13.00 часа на стадиона в Коматево.
 
В 15.30 стартира вторият пролетен двубой, в който Берое посреща Пирин. Амбициите на старозагорския столетник са да завърши сезона с място, даващо възможност на участие в европейските клубни турнири.
 
В неделя Славия домакинства на Черно море, а началният час на двубоя е 13.00. „Белите” също се стремят към резултати, които да им позволят да премерят сили в Европа.
 
В колосалния сблъсък на кръга Лудогорец е домакин на Левски в неделния следобед от 15.30 ч. „Орлите” имат възможност да спечелят за 5-ти пореден път титлата в „А“ група. Но Левски също е устремен към върха и преследва жадуван първи триумф в първенството от 2009-та насам. 
 
* * * * * * *
 
Нова Броудкастинг Груп по традиция ще предложи на феновете следните коментарни и обзорни предавания, посветени на първенството:
 
- „Преди кръга в „А група” вече е с нов ден и час на излъчване – всеки петък от 19.00 часа по Diema Sport HD водещият Илиян Енев ще представя двубоите от предстоящия кръг в „А” група с репортажи, новини, графики и анализи; 
- „Обзор на кръга в „А” група“ ще се излъчва в понеделник от 20:00 по Diema Sport HD. Зрителите ще могат да се насладят на 60 минути с репортажи от най-интересните и значими моменти в изиграните мачове от изминалия кръг в елитната дивизия на България;
- „А” Група Токшоу” запазва мястото и началния си час – всяка сряда от 20:00 ч. по Diema Sport HD Деян Веселинов ще кани коментатори и интересни гости, за да представя различни гледни точки по горещите теми в българския футбол.
 
* * * * * * *
 
Медийната група притежава правата за излъчване на мачовете от българското футболно първенство, турнира за Купата на България и мача за Суперкупата на България за територията на целия свят - до 2021 година.
 
Така, в периода 2016-2021 година, каналите "Diema Sport HD" и "Diema Sport 2 HD" ще бъдат единствените, които ще излъчват най-доброто от българския футбол.
 
С удължаването на договора, двата канала обещават богато и разнообразно футболно съдържание.


ИЗБРАНО