“Телевизия ММ - Концертът” с идея за телевизия онлайн

13 февруари 2016 | 08:19 Дачев
На специална пресконференция в Литературен клуб “Перото” вчера, организаторите на концерта “Телевизия ММ - Концертът” (25 март - петък, зала 1 на НДК от 20 ч.) разкриха детайли около очакваното събитие. Билетите за него са с цени между 30 и 80 лв, а залата има капацитет от 3 380 места.
 
Руми Благоева от екипа благодари на целия екип и на НДК за реализацията на проекта. От организаторския екип изтъкнаха, че концертът ще бъде първата стъпка към възстановяването на телевизия ММ.
 
Музикалният канал просъществува 13 години (1 март 1997 - 2010), като е препродаден последователно на различни собственици - през 2005 г. на Apace Media Group, през 2007 г. на Balkan Media Group (Диема Вижън), когато Камен Воденичаров, създал престижните “Награди на Телевизия ММ”, се оттегля от управлението на ММ, и през 2009 г. на  от Modern Times Group (Нова телевизия), която през 2010 г. го закрива и на негово място поставя спортен канал ("Нова Спорт").
 
Новата телевизия ММ ще бъде изцяло онлайн платформа, гледането няма да бъде ограничено по географски признак чрез IP адреси (ще може да бъде гледана в цял свят) и ще бъде с висококачествено съдържание, обещават организаторите.

По всичко изглежда, че зад тях стои самата Нова ТВ - концертът ще бъде заснет и излъчен по нея, качен в нейния сайт за видеосподеляне (Vbox7) и на новата онлайн платформа на телевизията. Едно от предаванията на ММ - "Фрактура" на Васил Катинчаров - продължава да се излъчва всяка неделя с повторение в петък, от 16 май 2010 г. вече по кабелния канал Diema, част от Нова Бродкастинг Груп.
 
* * * * * * * *
 
Концертът на 25 март ще представи 27 музикални звезди, сред които: Анимационерите, Графа, Уикеда, Джанго Зе, Ъпсурт, Тони, Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени”, Стенли, Ирина Флорин, Сантра, Спенс, Светльо & The Legends, Пакикан Уайаскър, Babyface Clan, Йоанна Захариева, Дичо, Дара Екимова, Остава, Д2, P.I.F, Стоян и Виктор, Миро Гечев & Jacob Chrichlow, Jeremy? и Ирра.
 
Към тях ще застанат 3 нови имена, които ще бъдат избрани след Facebook гласуване на фен страницата на ММ до 10 март. Състезаващите се за тях са: Боряна Докле, The CURTAIN ENTERTAINMENT LABEL (Стругаре, Луна (Анекдот), Духовни, Годзилас с песента “Пияното пиано”), ELECTRIC PIE, NU ANCE, REBELITIES, СТЕРЕОРЪШ, Мирян Костадинов и Митко Петров.
 
Голямата международна звезда на концерта ще бъде победителката от Евровизия 2012 - LOREEN от Швеция.
 
* * * * * * *
 
Руми Благоева:
"Ще чуем и видим най-големите хитове от звездите на българската музика през последните 20 години - най-доброто от различните стилове, които Телевизия ММ е показвала и е останало в сърцата ви".
 
Михаела Петрова, ръководител на Продуцентски център в НДК:
"Периодът, в който съществуваше Телевизия ММ, изглеждаше като време на промяната, на новото време. Това беше една революция на възраждащия се дух и той отново се събужда с този концерт".
 
Александър Моллов, режисьор на концерта:
"От доста малки стартирахме с тази телевизия и едно такова зъвръщане за мен е удоволствие. Музиката и визията в клиповете трябва постоянно да се подобряват, а този концерт ще го заснемем по доста интересен начин".


ИЗБРАНО