Прикуел на “Пази се от живите мъртви” с 16 късометражки

5 февруари 2016 | 15:10 Дачев
AMC пуска минисериала “Пази се от живите мъртви: Полет 462”, състоящ се от 16 късометражни филма и показващ предисторията на на апокалипсиса на зомбитата.
 
Преди премиерата (11 април) на сезон 2 на сериала “Пази се от живите мъртви”, на 10 февруари по AMC започва излъчването на "Полет 462", като два дни преди това - на 8 и 9 февруари - ще се излъчат първите му епизоди, под формата на филъри ("пълнеж" - бел.ред.) в програмата на някои оператори. Минисериалът разказва историята на група пътници на борда на самолет в самото начало на апокалипсиса.
 
“Полет 462” ("Fear the Walking Dead: Flight 462") разказва завладяващата история на зараждащия се ужас на борда на един търговски самолет. В хода на сюжета, самолетът и животът на пътниците са изложени на опасност след откриването на заразен пътник.
 
Компилация на епизоди 1 - 8 с обща продължителност малко повече от седем минути ще се излъчи на 8 и 9 февруари, а 8-те епизода от по около 1 минута ще могат да се гледат като филъри от 15 февруари, като всяка седмица ще бъде показван по 1 нов епизод. Общия брой на късометражните епизоди на хоръра е 16. 
 
Един от героите, изобразени в минисериала, продуциран от Дейв Ериксон (Dave Erickson) и изпълнителния копродуцент Дейвид Винър (David Wiener), ще се присъедини към състава на сезон 2 на “Пази се от живите мъртви”.
 
Сценаристи на минисериала са Лорън Синьорино и Майкъл Зюник, а режисьор е Майкъл Макдона.


ИЗБРАНО