Тенис: демонстративен мач на Григор Димитров на живо по Нова

26 ноември 2015 | 12:55 Дачев
Тенис-звездата Григор Димитров ще се изправи срещу един от най-атрактивните играчи на тура ATP – това е Гаел Монфис (Франция).
 
Събитието е в София тази събота. На 28 ноември от 20 до 22:30 ч. Нова телевизия ще предава демонстративния мач на живо от зала „Арена Армеец”.
 
„Събитието ще бъде уникално за България, тъй като мач от такова високо ниво никога не е игран у нас. Това ще бъде един 100-процентово конкурентен професионален мач”, коментира журналистът Асен Григоров в „Здравей, България”. Той подчерта, че билетите за мача са продадени за рекордните 10 дни. 
 
В залата вече кипи трескава подготовка преди тенис шоуто. В сряда беше поставена специалната настилка, върху която тенисистите ще мерят сили, а в четвъртък кортът трябва да е напълно монтиран.

* * * * * * *
 
Преди срещата българският топ тенисист ще направи открит урок с най-добрите деца в България, разказа още мениджърът му Георги Стоименов.

Между 20 и 40 деца са избрани за този урок, а критериите са класирането им в националната ранглиста. Най-малките тенис таланти на България вече се подготвят усилено за съботния ден, когато Григор Димитров и Гаел Монфис ще влязат в ролята на техни учители, за да им покажат как се стига до върховете на световната ранглиста. 
 


ИЗБРАНО