FOX пуска сериала ”Специален доклад” по филма на Спилбърг

10 октомври 2015 | 10:01 Дачев
Точната дата на премиерата през ноември още не е уточнена

През следващия месец - ноември, по FOX започва излъчването на премиерния за България телевизионен сериал "Специален доклад" ("Minority Report", САЩ 2015 г.). Фантастичната драма ще се излъчва всяка сряда от 22 ч., но точната дата на премиерата още не е уточнена. Епизодите от първи сезон са 8, средно по 42 минути всеки.

Новата поредица стъпва върху събитията от популярния блокбастър „Специален доклад“ (2002 г.) по едноименния разказ на американския фантаст Филип Дик, с участието на Том Круз, Камерън Диас, Питър Стормеър, Колин Фарел, Макс фон Сидов, Саманта Мортън и други, режисирани от Стивън Спилбърг.
Номинираният за наградата на американската, британската и френската академия шедьовър се въртеше около отдел „пред-престъпност“ и неговите "провидци" - ясновидци, които надничат в бъдещето. Благодарение на прогнозите им, властите разкриваха престъпниците още преди да са извършили злодеяния!
 
В новия сериал, действието се развива във Вашингтон през 2065 година - тоест десетилетие по-късно, отколкото в кинопродукцията. Отдел „предпрестъпност“ вече е закрит. Кандидат-убийците са засичани чрез сложна, проверена технология, вместо чрез ясновидци. А самите провидци - Даш, Артър и Агата (в оригиналната лента те имаха второстепенни роли и бяха изиграни съответно от Матю Дикман, Майкъл Дикман и Саманта Мортън) - са освободени от задълженията си.
 
Провидците обаче не могат да се отърват от способностите си... Даш (в ролята този път е Старк Сандс, „Истинският Люин Дейвис“) продължава да има ужасяващи, фрагментарни видения на бъдещи престъпления. Подтикван от тези образи, той решава да помогне на дръзката проницателна следователка Лара Вега (Мегън Гуд, позната от „Think Like a Man Too“, 2014 и от епизоди през 2012 г. на сериала „Секс до дупка“) да предотврати серия фатални развръзки.
 
За съжаление, двамата не успяват да запазят способностите на Даш в тайна. И мнозина безскрупулно се опитват да се възползват от уменията му.
 
„Специален доклад“ е футуристична драма за престъпления, заговори и лъжи, сред които един ясновидец и една следователката ще открият приятелството, смисъла и изкуплението! Създател и главен сценарист е написалият "Годзила" (и "Годзила 2" за 2018 г.) Макс Боренстайн.



ИЗБРАНО