Николай Дойнов на живо от турско-сирийската граница

6 октомври 2015 | 18:15 Дачев
Журналистът Николай Дойнов с емоционален разказ от първо лице в „Здравей, България”, броени часове след завръщането си от турско-сирийската граница.
 
Специалният пратеник на Нова телевизия Николай Дойнов и операторът Росен Илиев в продължение на няколко дни предаваха на живо за Новините конфликта от турско-сирийската граница. Екип на медията беше на километри от най-горещата точка в света, към която е насочено вниманието на цялата международна общност – Сирия. Дойнов беше в турския град Рейханли, който също пострада от взривове преди две години. Именно това е мястото, от където започва пътят на хиляди бежанци през Турция към Европа.
 
„Сред сирийците по турско-сирийската граница новата гореща дума е „Русия”. Хората, с които се срещнах, говореха, че руснаците са започнали да бомбардират навсякъде”, сподели Николай Дойнов тази сутрин в „Здравей, България”, часове след завръщането си от турско-сирийската граница. По думите му те определят Русия като "поредната велика сила, която влезе в Сирия и започна да прави това, което правят и останалите". 
 
„Хората, които пристигаха от Сирия, казваха, че бомбите падат върху всички. Но те нямат представа как може да се реши проблемът”, заяви още журналистът. По думите му навсякъде се усеща умора, а сирийците са обезверени, защото след четири години не се случва нищо.
 
„Сред сирийците, с които се срещнах, не видях почитатели на Сирийската свободна армия или на „Ислямска държава”, нито пък поддръжници на Башар Асад. Видях хора, които искат всички да си ходят от Сирия. Сред тези „всички” са Турция, Западът, САЩ, ЕС и Русия”, подчерта още специалният пратеник на Нова.
 


ИЗБРАНО