Фестивалът MIPCOM в Кан ще се проведе въпреки бедствието

4 октомври 2015 | 22:07 Дачев
Испански дистрибутор представя сериала "Връзки"

Сериалът на bTV "Връзки" трябва да бъде представен на фестивала за телевизионно съдържание "МипКом", който се открива утре в Кан и по програма ще продължи до 8 октомври. MIPCOM е панаир за тв продажби.
 
Делегатите на фестивала участват в презентации и дискусии, обсъждат новите тенденции и развития в тв бранша.

Испанският дистрибутор "Имахина" ("Imagina") на българския сериал ще го представи като един от флагманите в програмата си за новия сезон. Целта е градският разказ за Тони, Мика и Фелина да излезе от границите на страната и да намери нови почитатели и по света, пише Стандарт.
Медийният холдинг Grupo Imagina (Мадрид) интегрира два ключови производителя на съдържание - Globomedia и Mediapro.
 
Междувременно бе потвърдено, че се работи и по втори сезон на сериала, пише "Площад Славейков". Сериалът се оказа много добре приет, като в първия си епизод на 3 юни събра 1 милион зрители пред екраните. В главните роли в комедията са Михаил Билалов и Лилия Маравиля, участват още Анета Сотирова, Валери Йорданов, Яна Маринова и други.
 
* * * * * * *
 
Правителството на Франция обаче обяви бедствено положение в района на Ривиерата. След мощната буря в южната част на страната, последва опустошително наводнение през нощта в събота срещу неделя, довело до над 20 жертви от удавяне, както и до прекъсване на електричеството. Вода заля дори прочутия крайбрежен булевард в Кан и предизвика свлачища. Купчини отнесени автомобили, свлачища и кал се виждат по улиците в Кан, Ница и други градове в околността, стихията е отнесла витрините на магазини и заведения.

Преди минути организаторите на МипКом - френската комуникационна група "Reed MIDEM" - отмениха утрешния червен килим, след като токът спря и бяха причинени проблеми на хогелите и приспособленията, свързани с панаира.
По информация на Варайъти, скринингът на сериала "The Art of More", в който играят звезди като Денис Куейд, Кейт Бозуърт и Кери Елуес, все пак ще се проведе - негов домакин е Sony Pictures Television, но откриващото парти ще се премести в хотел Карлтън.
 
"Reed MIDEM" заяви, че програмата на фестивала няма да се промени и той ще протече по план от понеделник до четвъртък, с изключение на отпадането "по логистични причини" на традиционния червен килим при откриването. В тяхно изявление се казва, че "Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez не е в състояние да бъде домакин на Червен Килим".

Според представител на организатора, хотел Карлтън също не е добър вариант за сет на червен килим, тъй като би се наложило част от булевард La Croisette да бъде затворен за пристигането на знаменитостите, а това  би изисквало и присъствие на местната полиция.


ИЗБРАНО