Отново ”Дивата муха” по bTV Action

1 октомври 2015 | 12:34 Дачев
От 3 октомври всяка събота и неделя в 17:00 часа зрителите на bTV Action ще могат да се насладят на доза приключение и малко адреналин с новата версия на екстремното предаване „Дивата муха.
 
В 2.0-версията на предаването, водещият Оги Начев ще тръгне на пътешествие из България, оборудван само с нож, канче и спален чувал в търсене на нови хора, места и възможности. Целта му ще е да се докосне до историята, културата, храната, обичаите и възможностите за алтернативни спортове на местата, където попада. 
 
Осланяйки се единствено на случайността и доброто хрумване, Оги ще покаже на зрителите, че дори без никаква подготовка един авантюрист може да се потопи в уникалната атмосфера на градове и селца и на любопитните нрави на местните жители. А наоколо винаги има страхотна природна или историческа забележителност. Витаят мистични легенди и поверия и все ще се намери някой очевидец, който гори от нетърпение да разкаже на света за тях. Водещият на „Дивата муха” ще се включва активно в приготвянето и дегустацията на местни ястия, в традициониите занаяти или просто ще си „изработва” гостоприемството, като помага на домакините си в обичайните им дейности за изкарване на прехрана.
 
Първият експеримент тази събота ще бъде летене с парапланер над Сопот, разходка в Копривщица, пътешествие с каяци по язовир Душанци и посещение на истинска розоварна за розово масло. Авторът и продуцент Ники Диновски е взел твърдото решение екипът да се движи само по малките пътища в страната. Защото те са нещо като метафора на целия живот, предлагат неочаквани срещи, а и пътят е по-важен от крайната цел. 
 
Оги Начев ще пробва уменията си в приготвянето на домашен хляб, ще цепи дърва, ще разкаже любопитни истории от Възраждането. А защо цената на прочутото розово масло е по-висока от тази на златото – зрителите на bTV Action ще разберат в събота от 17:00 часа.


ИЗБРАНО