Канал 3 с акцент върху публицистиката

7 септември 2015 | 14:31 Дачев
В интервю за в-к Труд от петък, програмният директор на Канал 3 Ива Стоянова (бивш директор на публицистиката в TV7) съобщи за новите акценти в програмата, влизащи в сила от започващия днес есенен телевизионен сезон.

Политиката и спортът са водещи в програмата на канала, заяви тя. Канал 3 се позиционира като телевизията „на живо“. От миналия сезон, за първи път телевизията има новини, както и сутрешен и следобеден блок. Рубрики като „Без монтаж“ и „На живо“ са най-ценни за нея и подчертават слогана „телевизия на народа“ като връзка между хората и управляващите. "Големите телевизии в праймтайма си залагат на шоу програми и риалити, ние предлагаме политическо риалити. Това ще е нашата тежест", заявява Ива Стоянова.
 
Стоянова изтъква, че Канал 3 е балансирана телевизия - "тук идват всички политически партии и няма залитане", добавя тя и не се притеснява от намеса в редакционната политика от страна на новите собственици.
 
В двучасовия сутрешен блок "Всяка сутрин" влиза Димитър Патарински, който е политическото острие на медията. Новините в блока се представят от Яна Мойсеева и Аника Димитрова, а водещ е Милена Янинска, която се среща с интересни събеседници по политически, икономически, социални и културни теми.
 
Илияна Беновска влезе в Канал 3 през миналия сезон със седмично предаване, но освен в неделя, обзорното политическо предаване „Беновска пита“ вече ще се излъчва и в събота от 17 ч.
 
Централната новинарска емисия вече ще е един час (от 18:30), а след нея в рамките на половин час Емил Кошлуков ще коментира деня с личната си позиция на общественик, политик и водещ. ”Факторът Кошлуков” тръгна на 5 юни като седмично предаване в петък вечер, но от новия сезон става ежедневно, от понеделник до петък в 19:30 ч. "Това е съвсем различно предаване, досега съм водил само уикендна телевизия. След 6 години ми се иска да опитам нещо друго", коментира водещият и добавя: "В предаването ще се обсъжда политика с ясно изразена идеологическа страна, "за" и "против" съвсем конкретно и без никакво шикалкавене."
 
От 20 до 21 ч. Мая Костадинова в „Деня на живо“ ще коментира теми с анализатори и експерти.
 
В 21 ч. започва спортът и мачовете на ЦСКА от В група, за които е водена голяма битка. „Като екип сме народни хора. По тази линия преди година започнахме да излъчваме мачовете на „В“ група - това е народният футбол”, споделя още Стоянова.


ИЗБРАНО