Баскетбол: атрактивни срещи по три канала от тази събота

2 септември 2015 | 14:17 Дачев
Гореща есен очаква почитателите на баскетбола, които ще имат възможността да гледат на живо по Diema Sport HD, Diema Sport 2 HD и Nova Sport най-атрактивните баскетболни срещи от Евробаскет 2015 от 5 до 20 септември 2015. 
 
Общо 17 мача от първенството ще бъдат излъчени в преки предавания по Diema Sport, Diema Sport 2 и Nova Sport. В първите 6 дни, когато се играят мачовете от предварителните групи, ще бъде излъчван по един двубой на ден, а след старта на елиминациите на 12 септември, събота, ще бъдат предавани най-интересните двубои от втората фаза.

Предстоят изключително оспорвани мачове, тъй като представянето в 39-тото издание на турнира за шампионската титла на Стария континент – Евробаскет 2015 ще осигури визите на участниците в Олимпийските игри през 2016 година. 
 
24 отбора ще се борят за приза на Европейското първенство, като мачовете от всяка една от предварителните групи ще се играят в четири града от различни държави - Хърватия, Франция, Германия и Латвия, а финалният турнир ще бъде във френския град Лил. 
 
* * * * * * * *

Още първият ден от груповата фаза на първенството ще срещне в Арена О2 в Берлин двама от фаворитите за титлата – бронзовият медалист от Евробаскет 2013 Испания и вицешампионът от Световното първенство през 2014 Сърбия, а двубоят ще бъде излъчен пряко на 5 септември, събота, от 19.00 ч. в канала на Nova Sport.

Полуфиналите на 17 и 18 септември ще се излъчват по Diema Sport HD, а големият мач за титлата е на 20 септември, неделя, и ще бъде предаван пряко от 20.00 ч. отново по Diema Sport. 


ИЗБРАНО