Първи полуфинал на национална селекция за „Детска Евровизия”

31 август 2015 | 19:07 Дачев
От тази вечер зрителите имат решаващ глас в избора на финалисти
 
С хитове на едни от най-известните световни и български изпълнители шест от талантливите участници в Националната селекция на Детската Евровизия застават на живо пред взискателното жури тази вечер от 21:30 до 23:00 ч. по bTV.

В продължение на час и половина Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото, Орлин Павлов и зрителите ще станат свидетели на вълнуващ концерт с изпълненията на децата, които ще имат шанс да представят страната ни на тринадесетото издание на „Детска Евровизия”. 
 
„Всички участници са много талантливи и изборът е труден. Това, което търся е комбинация от голяма доза чар, сериозно пеене, силно сценично присъствие” - коментира Орлин Павлов днес в студиото на „Тази сутрин”. 
 
Важна част от избора на финалистите имат и зрителите, които ще определят първия финалист от всеки полуфинален кръг. След като изпълненията за вечерта приключат, те ще разполагат с 5 минути, за да дадат своя глас за фаворита си на интернет страницата junioreurovision.bg и чрез sms.
 
За да се избегнат възможности за манипулация, всеки зрител има право да изпрати най-много 15 SMS съобщения от един мобилен номер и да гласува до 3 пъти от уникален IP адрес в рамките на епизода. 
След изтичането на петте минути, отделени за гласуване, резултатите се обработват в реално време и полуфиналистът с най-много зрителски гласове се класира за финал.

Останалите двама финалисти ще изберат Слави Трифонов, Евгени Димитров и Орлин Павлов. 

* * * * * * * *

Големият финал е във вторник, 8 септември.



ИЗБРАНО