Откриването на Колодрума в Пловдив - пряко по БНТ в неделя

28 август 2015 | 12:21 Дачев
Два канала на БНТ - БНТ1 и БНТ HD - ще предават пряко откриването на Колодрума в Пловдив тази неделя, 30 август 2015 от 18:30 часа
 
Едно от най-големите имена на спортната гимнастика, Йордан Йовчев, ще има роля в спектакъла по откриването. Със свои изпълнения в него ще се включат Пловдивската опера, дует Ритон, Deep Zone Project и група ПИФ.
 
Режисьор на спектакъла е Жоро Торнев, водещи – Цветелина Абрашева и Методи Манченко.
 
БНТ1 ще предава до 20 ч., а БНТ HD - до 20:30 ч.
 
* * * * * * *
 
Преди официалното откриване, новото съоръжение ще демонстрира многофункционалните си възможности за над 20 вида спорт. Това е единственият покрит колодрум в Югоизточна Европа, отговарящ на всички олимпийски стандарти. Строежът на залата започна преди 9 години, а инвестицията в нея е за 49.5 милиона лева.
 
Около 18:30 часа ще стане ясен първия етапен победител от колоездачната обиколка на България, която финишира пред Колодрума. След това участниците в нея ще влязат в залата, за да бъде извършено награждаването. Републиканският рекордьор по колоездене Мирослав Минчев ще направи опит за рекорд на пистата на 200 м на летящ старт и 1 км от място.
 
Входът е свободен, с пропуски от общината. Публиката ще има възможност да участва в томбола за три велосипеда, а организаторите до последно пазят в тайна още изненади.


ИЗБРАНО