News7 свалена от ефир преди 10-тина дни

4 август 2015 | 16:03 Дачев
В кратко съобщение за медиите, от пресофиса на TV7 потвърдиха днес известния на зрителите факт

В съобщението се казва:

"В отговор на запитванията на наши зрители, бихме искали да информираме, че от 24 юли т.г. NEWS7 вече не се излъчва чрез мултиплекс. Програмата на NEWS7 може да откриете при Вашия кабелен или сателитен оператор.

TV7 продължава да се излъчва и ефирно чрез мултиплекс
."

* * * * * * *

От медийната група наложиха тотално информационно затъмнение около причините за свалянето на телевизията от ефир, докато се стигна до днешния случай на живо - водещата на сутрешния блок на TV7 Диана Радева, в отговор на въпрос на живо от пловдивски зрител "защо не може да гледа News7 със стайната си антена", обясни: - "Свалиха ни от мултиплекса. Вече може да ни гледате само, ако имате договор с някой от кабелните оператори".

Спирането на ефирното излъчване предизвика множество спекулации, но от "Капитал"  са успели да се свържат с "НУРТС-България" (дружеството собственик на двете цифрови мрежи, които излъчват частните телевизии) за обяснение - на какво се дължи преустановеното излъчване на каналa.

Оттам са заявили, че причината за спряното ефирно разпространение на News7 е неплащане на задълженията от страна на телевизията по договора за разпространение на наземна цифрова ефирна телевизия с "НУРТС Диджитъл" ЕАД.



ИЗБРАНО