„Неочаквано през ваканцията“ за деца-таланти по БНТ

27 юли 2015 | 14:58 Дачев
От 3 август: музикални дарования гостуват в ефира на обществената медия
 
Броени месеци преди Детската Евровизия 2015, БНТ дава сцена на деца с доказан музикален талант. Обществената медия ще покаже младите дарования на България в новото си предаване „Неочаквано през ваканцията“.
 
Децата са на възраст между 6 и 13 години и това, което ги обединява е фактът, че те вече са прославяли страната ни в различни национални и международни конкурси. 
„Неочаквано през ваканцията“ няма състезателен характер и не е част от националната селекция на България за Детската Евровизия 2015.
 
Поредицата стартира от 3 август и ще се излъчва в понеделник и четвъртък от 10 часа по БНТ1. Повторенията са от 9 часа в събота и неделя, в рамките на детския блок „Милион и две усмивки“.
 
* * * * * * *
 
Автор и водещ на „Неочаквано през ваканцията“ е Драго Драганов, а негов екранен партньор -  тийнейджърът Мартин Йорданов от Бургас. 14-годишният Мартин вече е свикнал със сцената. Той е носител на редица награди от песенни конкурси у нас и в чужбина. 
 
Музикалните изпълнения на децата са снимани на лятната естрада в Борисовата градина в София. В първото издание на предаването на 3 август зрителите ще видят най-малкия участник в него - 6-годишната Мира Пуйкова от Русе, която ще изпълни песни на композиторите Светослав Лобошки и Хайгашот Агасян. Предизвикателството да бъде интерпретирана песента "The House of the Rising Sun" на Animals ще приеме малката Мария Божинова. Водещият Мартин Йорданов също ще вземе участие и ще изпее песента от Евровизия 2007 - „Вода“ на Елица и Стунджи.
 
Режисьор на най-новото детско предаване на БНТ е Станислав Терзиев. 
 
„Неочаквано през ваканцията“ - от 3 август по БНТ1.


ИЗБРАНО