От днес избират български представител за детската Евровизия

3 юли 2015 | 19:08 Дачев
Конкурсът ще се проведе в рамките на „Шоуто на Слави”, съобщиха преди минути едновременно от bTV и БНТ
 
Първият етап от него стартира още тази вечер, 3 юли, и ще продължи до 23-ти юли. 
 
Желаещите да представят страната ни на най-престижния детски песенен конкурс в Европа могат да изпращат аудио или видео запис на свое изпълнение до „Шоуто на Слави“.
 
* * * * * * *
 
За втора поредна година Българската национална телевизия, bTV и продуцентска компания „Седем осми” ще обединят усилия в избора на талантлив млад изпълнител, който ще представи България на Детската Евровизия 2015.
 
Според регламента на Европейския съвет за радио и телевизия (EBU), участниците трябва да са на възраст между 10 и 15 навършени години в деня на провеждането на Детската Евровизия. Специална група от професионални български музиканти и композитори ще избере най-добрите изпълнители. Одобрените кандидати ще се явят пред комисия, която трябва да определи финалистите в конкурса. Представител на БНТ ще участва в избора. В последния етап на кастинга финалистите ще представят по една песен на живо в „Шоуто на Слави”, победителят ще бъде определен само чрез интернет гласуване. Участникът, събрал най-голямо зрителско одобрение, ще бъде новият представител на България за Детската Евровизия 2015 година.
 
„След успеха в Малта на Крисия, Хасан и Ибрахим миналата година, участието на България в Детска Евровизия 2015 е особено важно за страната ни. Дори бих нарекъл това общобългарска кауза, около която всички ние трябва да се обединим. В крайна сметка не е важно кой организира конкурса, а да се избере кандидат, с който всички българи да се гордеем” – коментира Евгени Димитров – Маестрото от страна на „Седем осми”. 
 
Тринадесетото издание на Детската Евровизия ще се проведе на 21 ноември в зала „Арена Армеец“ в София. България получи покана да организира песенния конкурс благодарение на триумфа на Крисия, Хасан и Ибрахим на конкурса в Малта през 2014 г. Надпреварата се организира от Европейския съвет за радио и телевизия (EBU). 
 
След като пое домакинството на Детската Евровизия, БНТ вече представи новото лого, официалния трейлър, както и мотото на тазгодишното издание – #discover (#откривай). В края на годината милиони зрители от цял свят ще наблюдават впечатляващо шоу и ще имат възможността да открият България като страна на древна култура, красива природа и богата история. 
 


ИЗБРАНО