„Детско лятно кино“ по БНТ през ваканцията

29 юни 2015 | 21:10 Дачев
Български и чуждестранни филми и сериали за деца през юли и август 2015 г.
 
Националната телевизия е селектирала любими заглавия, които са обособени в специален слот. Филмите ще се излъчват от понеделник до събота от 14:00 часа, както и през почивните дни, събота и неделя от 9:00 часа по БНТ1.
 
Тази седмица детската аудитория ще си припомни любимия  на няколко поколения испански сериал „Синьо лято”. Вълнуващите приключения на Хави, Тито, Панчо, Беа, Пираня, Деси, художничката Хулия и белобрадия рибар Чанкете ще бъдат излъчвани от понеделник до събота от 14:00 часа по БНТ1, а през август - и в неделя.
 
В същите дни в рубриката „Детско лятно кино“ БНТ ще покаже и едни от най-харесваните български сериали - „Васко да Гама от село Рупча“, „По следите на капитан Грант“, „Ваканцията на Лили”, „Войната на таралежите”, „Магна Аура - изгубеният град“, „Сламено сираче” и „Рицарят на бялата дама”.
 
Всяка събота от 9:00 часа децата и техните родители ще могат да гледат още детски игрални и анимационни филми. Сред селектираните заглавия през юли са: „Наполеон“ – историята на един голдън ретривър, който мечтае да живее сред дивите кучета, анимационния пълнометражен филм „Ангели приятели - между сън и действителност”, „Тъмният кристал“ – дело на създателя на Мъпетите Джим Хенсън, „Приключенията на Пинокио“ и други.
 
През август рубриката ще се излъчва и в неделя. Началото ще бъде дадено с немския двусериен филм „Барон Мюнхаузен”, а след това зрителите ще видят рисуваната версия на „Властелинът на пръстените“.
 
Децата ще могат да проследят и вълнуващите обрати в хитовата лента „Приказка без край“ ("Die unendliche Geschichte", 1984 г.) на немския режисьор Волфганг Петерсен.


ИЗБРАНО