bTV Репортерите в Македония и Косово

11 юни 2015 | 17:27 Дачев
В епицентъра на конфликта и омразата – на 14 юни
 
Тази неделя репортерът и водещ на "bTV Новините" Иван Георгиев ще отведе зрителите на пътуване в непознатите Косово и Македония. Екипът на bTV Репортерите влезе в домовете на арестуваните и загиналите бойци от Армията за национално освобождение, които убиха осем македонски полицаи по време на въоръжените сблъсъци в Куманово. 
 
Кои са хората, които подпалиха най-новия въоръжен конфликт на Балканите, само на 100 километра от границата с България? Ще продължи ли да съществува Македония във вида, в който я познаваме? За омразата и политиката като най-смъртоносните оръжия на Балканите - отговорите от първо лице в bTV Репортерите в неделя от 19.30 часа. 
 
Зрителите ще видят още ексклузивно интервю на Иван Георгиев с албанския принц Лека Зогу II сред руините на опустошените от македонската армия албански къщи в Куманово. Екипът на bTV ще разкаже и уникалната история на единствения политически затворник в съвременна Македония, осъден на четири и половина години затвор единствено заради своя стремеж към истината.
 
Автор на филма е Иван Георгиев.
Оператори: Борис Пинтев, Красимир Първанов, Евгени Генов
Монтаж: Станислав Стоев
Продуцент: Гена Трайкова
 


ИЗБРАНО