Монах-милионер за духовния път и кармата в ”Отблизо с Мира”

29 май 2015 | 18:24 Дачев
Отблизо с Мира” в събота и неделя, 30 и 31 май, от 11:00 часа по БНТ1
 
Майкъл Роуч, известен още като монахът-милионер, е първият западноевропеец, на когото е присъдена титлата „Геше” (майстор на будизма). В специално интервю в две части, зрителите на предаването ще разберат защо е важно да откриеш собствен учител, чиито напътствия да следваш в живота - в бизнеса, работата, личния живот.
 
Той получава титлата си от манастира Сера Мей - най-големия тибетски манастир - след 22 години обучение и 3-седмичен изпит на тибетски език пред 1000 монаси. Геше Майкъл, който е автор на книгите „Шлифоващият диаманти”, „Кармата на любовта”, ”Кармичен Мениджмънт” и др., ще сподели как тибетското учение му помага да основе една от най-бързо развиващите се компании в историята на Ню Йорк.
 
През 2011 г. България е първата държава от Централна и Източна Европа, която Геше Майкъл Роуч посети. От тогава той посещава страната всяка година и преподава древната мъдрост на Тибет.
 
* * * * * * *
 
В съботното издание (30 май) на „Отблизо с Мира“, зрителите ще се срещнат още с Яна Данаилова от Българското вегетарианско общество и с кулинарния водещ Ути Бъчваров, които ще коментират има ли пристрастяващи добавки в храните и на какво се дължи нелогичния глад веднага след хранене.
 
В неделя Мира Добрева ще посрещне в студиото си хиперполиглотите  Венелин Лесидренски и Дейвид Мосап, за да разкрият каква е причината група хора да могат да изучават по няколко езика.  
 


ИЗБРАНО