Волейбол и баскетбол по БНТ

28 май 2015 | 14:43 Дачев
Световна лига по волейбол - този уикенд по БНТ1, а вече и по БНТ HD
 
В събота от 17:25 часа двата канала ще излъчат първия мач на мъжкия национален отбор на България по волейбол.
 
Двубоят срещу Канада от втора група на лигата ще се проведе в зала „Арена Ботевград“, която побира 4500 зрители.
 
В неделя от 20:30 часа БНТ HD обществената медия ще излъчи и втората среща на тима, отново срещу Канада. БНТ1 се включва 15 минути по-късно, в 20:45 ч.
 
* * * * * * *
 
Зрителите ще могат да гледат и следващите мачове на избраниците на треньора Пламен Константинов на 6 и 7 юни. Тогава националите гостуват на Куба, а срещите са с начален час 03:40 сутринта.
 
На 13 и 14 юни от 03:00 и на 21 и 22 юни от 00:30 часа тимът среща Канада и Аржентина. Мачовете, които се играят в ранните сутрешни часове, ще бъдат повторени на същия ден следобед от 15:00 часа по БНТ 1.
 
След завръщането на волейболистите на България, БНТ ще покаже домакинските мачове с Куба на 27 и 28 юни от 20:45 часа и с Аржентина на 4 и 5 юли от 20:45 часа. 
 
* * * * * * *
 
Кулминацията на тазгодишната надпревара е финалът от Световната лига по волейбол - втора група - на 10 и 11 юни. БНТ ще покаже в отделни предавания всичките четири мача от финалната четворка.
 
Коментатор на мачовете ще бъде доайенът в Спортна редакция на БНТ – Сашо Йовков.
 
* * * * * * *

Баскетбол
- БНТ HD и БНТ Свят

Пряко - четвъртата финална среща от плейофната серия на баскетбол между отборите на „Балкан“ и „Лукойл Академик“ в петък от 20:00 часа.

Зрителите могат да наблюдават срещата както в ефира на БНТ HD, така и по кабела и сателита на канала за българи в чужбина, БНТ Свят.
 
Денят и часът на провеждане на мача бяха под въпрос заради тренировката на волейболистите на Канада в същата зала преди срещите им през уикенда от Световната лига. БНТ се съгласи с предложението, постъпило от партньора – Националната баскетболна лига, която координира усилията на финалистите в баскетболното първенство, мачът да се играе пред максимално голяма аудитория в „Арена Ботевград“, тъй като старата зала е неподходяща за телевизионно предаване.


ИЗБРАНО